Време читања: 3 минута

ПЕТУ СЕЗОНУ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ” ФУДБАЛЕРИ СЛОГЕ ИЗ ТЕМЕРИНА ОКОНЧАЛИ НА ДЕСЕТОМ МЕСТУ

За разлику од ранијих сезона на војвођанском ”Југу”, када су опстанак јурили у последњем колу, фудбалери Слоге из Темерина, овог пута су до циља стигли без турбуленција. Трку су окончали на десетој позицији, са скором од једанаест победа, пет ремија и 14 пораза, при чему је јесења етапа била неупоредиво успешнија, јер је током пролећа само Индекс освојио мање бодова.
-Ово нам је била пета сезона међу војвођанским лигашима, после губитка српсколигашке визе. Коначан пласман смо за нијансу поправили у односу на претходне две године, иако је пролеће било за заборав. Свесно смо током зимске паузе променили тим, акценат смо ставили на младе снаге, али 12 освојених бодова у наставку трке, после берићетне јесени, представља скроман учинак – сумира утиске Јован Балабан, председник Слоге.
Црвено-бели су два кола били и на лидерској позицији. Јесенас су премашили очекивања, предвођени тренером Душаном Медићем. Тада је блистао Дарко Грујић, са 12 голова, али заједно са Бошком Паповићем и Марком Вујовићем, наставио је у Подунавцу.
-Ризиковали смо са подмлађивањем, истовремено растеретили клупски буџет. Имали смо одличну залиху бодова, проценили смо да не можемо доћи у ситуацију да стрепимо за статус. Стручни штаб је дао максималан простор бонус играчима Итану Дервишију, Ђорђу Пролићу, Петру Марковићу и Драгану Борићу, који је део мечева прескочио због повреде.
Темеринци су јесен завршили на високом 5. месту, а онда је уследио пад пет степеника ниже, због само три пролећне победе са Цементом (2:1), Радничким из Шида (2:0) и Индексом (2:1). Највише је заболео пораз на домаћем терену од Слободе (0:6), узроку промене тренера и повратка Мирка Давидовића.
-Пратили су нас и кадровски проблеми, на прсте једне руке могу да избројим утакмице на којима смо имали свих 18 имена у протоколу. Код појединих играча било је мало и засићења, једва су чекали крај, када су схватили да не можемо ни горе ни доле и да смо безбедни у средини. Пред крај првенства, после паузе од осам месеци, у тим се вратио везиста Стефан Бановић.
Пет година на челу клуба, обележено је стабилним функционисањем. Заједно са сарадницима, обезбедио је услове за несметан рад сениорскиг тима и млађих категорија, али…
-Тренутак је да неко други настави уместо мене да води клуб. Протекли период је изискивао пуно времена и одрицања, највише је трпела породица, па желим да то променим. За Слогу ћу увек бити на располагању и помагати, али не више кроз функцију председника – рекао је Јован Балабан.
Мирко Давидовић је, у претходном мандату, провео чак осам година у клубу. Један период као помоћни тренер, а потом три сезоне кроз самосталан рад. Повукао се почетком септембра 2020. године, при чему је, у међувремену, имао епизоду у Младости из Бачког Јарка.
-Не могу да будем задовољан билансом у финишу првенства. Тим сам водио девет кола, на неколико мечева, игра је била испред резултата, али пишу се бодови. Видели смо на кога можемо да рачунамо за следећу сезону, предстоји пуно посла око склапања кадровског мозаика – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.
М. Менићанин

Мирко Давидовић, тренер Слоге

ПАСТОР: ПОДМЛАЂИВАЊЕ ИМА ЦЕНУ

Роберт Пастор, капитен Слоге, био је поуздан на позицији левог бека:
-Подмлађивање екипе је имало цену, платили смо је слабијим резултатима током пролећа, али више младих играча је добило шансу да се доказује и стиче скуство. То је и био један од циљева.

БЕЗ ИЗРАЗИТОГ СТРЕЛЦА

После одласка Дарка Грујића, голгетера лиге, црвено-бели су остали без изразитог стрелца. Итан Дервиши, Зоран Јакшић и Срђан Кочиш, постигли су по три гола. Ђорђе Пролић и Ненад Гргић, били су прецизни по два пута.