Време читања: 2 минута

ПОДУНАВАЦ ИЗ БЕЛЕГИША ТОКОМ ПРОЛЕЋНИХ БИТАКА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ” ОСВОЈИО 30 БОДОВА

Освајање 30 бодова у пролећном делу трке на војвођанском ”Југу”, омогућило је фудбалерима Подунавца из Белегиша да направе искорак са девете позиције и да трку окончају као најближи пратилац лидера РФК Нови Сад 1921, при чему су Новосађане победили три кола пре спуштања завесе – 3:1.
-Било је то наше најбоље издање у сезони, коју сам почео као играч, а због повреде завршио за кормилом. Није мала ствар победити екипу која је освојили три пехара у сезони и у првенству уписала само четири пораза. Два гола смо постигли пресликана као под индигом, ударцем главом, док је трећи пао из акције за уџбенике – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.
Белегишани су у петој сезони међу војвођанским лигашима, остварили скор од 16 победа, шест ремија и осам пораза, уз гол-разлику 32:20.
-Уживамо у погледу на табелу. Играчи су јуначки изнели терет пролећних битака, давали су максимум и играли без осцилација, па је пласман огледало уложеног труда и енергије. Веровао сам у тим, преузео сам штафету јесенас, четири кола пре одласка на зимски предах, а кроз додатну селекцију смо скоцкали респектабилан састав. Из ове перспективе, евидентно је да смо погодили са појачањима.
Ниједан успех не долази преко ноћи. У Белегишу су веровали да током пролећа Подунавац може да постане хит првенства, а терен као једино мерило је потврдио да је таква пројекција руководства клуба и стручног штаба имала покриће. На задовољство навијача.
-Пролећна премијера у Беочину, донела је реми са Цементом, а победу смо испустили у надокнади. Између победа у двобојима са Младости (2:0) и Слободом (2:1), поражени смо од Јединства из Руменке. Затим су уследила два ремија без голова са Дивошанима и Шиђанима и тешко извојевана победа у Салашу Ноћајском. Резултатски смо се стабилизовали у другом делу пролећне етапе, па смо током последњих седам рунди уписали шест победа и пораз у Пећинцима.
Одбрамбена линија са голманом Мијатом Трифуновићем и штоперима Драганом Сарачевићем и Стефаном Зоговићем, понела је епитет најбоље у лиги.
-На осам пролећних мечева, мрежа је остала нетакнута. Највећи део заслуга иде на рачун дефанзиваца, али цела екипа је дала допринос. Красила нас је дисциплина у игри, инсистирао сам на том сегменту, јер је лига захтевна и не трпи импровизације. Реализација је морала да буде боља, стварали смо шансе, али и промашивали – нагласио је тренер Марко Живковић, некадашњи играч Обилића, Модриче, Бежаније, шведског друголигаша Сиријанске, Дечића (Тузи), Борца из Бањалуке, Инђије, Јединства (Сурчин) и Омладинца (НБ).
М. Менићанин

ГРУЈИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Дарко Грујић је зимус стигао из темеринске Слоге, са ореолом првог стрелца лиге. У дресу Подунавца је постигао пет голова, па је са укупно 17 рецки у колони поделио титулу најбољег стрелца каравана са Николом Кокиром (Доњи Срем 2015).

СТОИСАВЉЕВИЋ У 43. СЕКУНДИ

Белегишани су имали добре бонусе. Остало је записано да је Алекса Стоисављевић, офанзивни везиста рођен 2002. године, мрежу Индекса, нациљао у 43. секунди! Поверење је оправдао и Александар Весели.