Време читања: 2 минута

ОФК СИРИГ У ДЕРБИЈУ ГРАДСКЕ ЛИГЕ НОВОГ САДА ДОЧЕКУЈЕ БАЧКУ ИЗ БЕГЕЧА

Градска лига Новог Сада представља једно од ретких такмичења у фудбалској Србији, где још није подвучена црта. Преостало је 180 минута до спуштања завесе, а једина дилема је да ли ће се лидеру ОФК Сиригу на путу повратка у Новосадску лигу, придружити Бачка или Сусек. Тим из Бегеча је надомак циља, јер има четири бода више од трећепласираних Сусечана и овог викенда, у дербију кола, гостује неприкосновеним Сирижанима
-Памтимо јесењи пораз у Бегечу (2:0) и желимо да се реванширамо пред пуним трибинама. После тог кикса, нанизали смо 14 победа и теоретски осигурали повратак у Новосадску лигу, испунивши циљ пројектован пре почетка првенства – каже Владимир Рељић, спортски директор ОФК Сирига.
Сирижани током пролећа нису изгубили ниједан бод. Стрелцима не недостаје барута, при чему гол-разлика (104:8) најбоље илуструје доминацију над ривалима.
-У пролећне битке, ушли смо бодовно изједначени са Бачком, док је Сусек био три корака иза. Тренутно имамо четири бода више од Бегечана, једине екипе без пораза. Очекујем леп амбијент и нову победу, као печат на освајање првог места – рекао је Владимир Рељић.
Спортски центар Мика и Мишке, кроз име, чува сећање на некадашње првотимце Мирослава Тешића и Милоша Мишчевића. Пуно емоција обоји сваки меч Сирижана на домаћем терену, једном од најлепших северно од Дунава.
-Дерби кола и окршај са најближим пратиоцем дочекујемо хладне главе. Целе сезоне смо били вредни и мотивисани, уложили пуно енергије да бисмо дошли на лидерску позицију и сачували је до краја трке. Бачка има одличан тим, неће бити лако да наставимо сјајан низ, али верујем у играче, много пута су ме учинили поносним – каже Александар Миљковић, тренер ОФК Сирига.
Експресан повратак у Новосадску лигу, на крилима одличне селекције кадра, распирује размишљања навијача да наредне сезоне, уз неизбежну додатну селекцију, отпочне битка за војвођански ”Југ”.
-Ово је прича на дуже стазе. Клуб је стабилан, играчи задовољни и најпре треба да подвучемо црту, па тек онда да правимо планове за следећу сезону. Несумњиво је да не желимо споредну улогу у Новосадској лиги, а председник Никола Вукашиновић и сарадници ће имати последњу реч око амбиција. На играчима и мени је да то реализујемо на терену – истакао је Александар Миљковић, тренер ОФК Сирига.
М. Менићанин

ОКРШАЈ ГОЛГЕТЕРА

Најбољи стрелци ОФК Сирига, некадашњи интернационалац Љубиша Вукеља и Бојан Ружин (по 14 голова), укрстиће копља са голгетерима Бачке, Николом Леђанцем (25 голова) и Марком Трифуновићем (16 голова). Гледаоци би требало да буду на добитку.