Време читања: 3 минута

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉЕ ОЦЕЊЕНИХ ЛЕВИХ БЕКОВА СРПСКЕ ЛИГЕ ”ВОЈВОДИНА” ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА У ФЕНИКСУ 1995

Један од најбоље оцењених играча, не само Феникса 1995 из Старе Пазове, већ и Српске лиге ”Војводина”, на позицији левог бека, био је Александар Поповић (23). Иза њега је одлична сезона у клубу, чије име ових дана одлази у историју, због фузије са Јединством (СП).
-Иза нас је сезона од које смо имали велика очекивања, планирали освајање првог места и пласман међу прволигаше. На половини трке, деловало је да идемо добрим путем, али уводни мечеви пролећног дела и празан ход у двобојима са објективно слабијим ривалима удаљили су нас од циља. Остаје жал, због таквог расплета, имали смо, по именима добар тим, иако се на терену коцкице нису скроз поклопиле – каже Александар Поповић.
Бивши играч Тутина и Радничког 1923, оставио је траг и у Сомбору, Пригревици… Летос је задужио дрес у сремској равници и имао 27 наступа, уз погодак у мрежи Борца из Сакула, када је уписао и асистенцију код гола Марка Шимуна за 2:0.
-Кажу да ми је то била најбоља утакмица у сезони. Гол сам постигао из слободњака, а удаљеност између 25 и 30 метара, за мене је представљала идеалну позицију. Нишанио сам и погодио горњи угао, голман је парадом само допринео да то буде најлепши гол који сам постигао у каријери. Научио сам да дајем максимум, никад нисам калкулисао, чак ни на тренингу.
Допринео је да одбрамбена линија Феникса 1995 буде најбоља у лиги, јер је на 30 мечева капитулирала 23 пута.
-Имали смо одличну дефанзивну линију, то су потврдиле и статистичке бројке на крају сезоне. Вукашин Пилиповић на голу је уливао сигурност, Никола Анђелковић на десном беку потврдио прволигашки рејтинг, док су капитен Александар Радишић и Никола Марјановић, у улози штопера, функционисали као да су целу каријеру заједно у тиму.
За клуб са прволигашким амбицијама, било је недопустиво да наниже шест мечева без победе.
-Увукла се доза нервозе после пролећне премијере са Првим мајем (0:0). Да смо победили Румљане, све би било другачије. Стрелци нису били у форми, наредна четири меча, постигли смо само један гол и освојили два бода, иако смо два меча узастопно играли на домаћем терену. Недопустиво за тим са прволигашким амбицијама.
Најављена фузија са Јединством, означиће фудбалски крај Феникса 1995. Српсколигашки мечеви ће се и даље гледати у Старој Пазови, а од два играчка кадра, биће формиран један, уз неизбежну додатну селекцију.
-Летос сам стигао у Стару Пазову и из ове перспективе нисам погрешио. Дисао сам пуним плућима, остваривши континуитет игара. За потпун осећај задовољства, недостајао је пласман у виши ранг. Имам неколико понуда, звали су ме и прволигаши, па ћу наредних дана да дефинишем статус – рекао је Александар Поповић.
Посматрано кроз призму учинка у минулој сезони, за поузданог левог бека, неће бити проблем да одговори изазовима прволигашке позорнице. Српсколигашки оквир му је дефинитивно тесан и заслужио је да направи искорак ка већој сцени.
М. Менићанин

У ПРОТОКОЛУ 34 ИГРАЧА

Кроз протокол су, током сезоне, продефиловала 34 играча. Више наступа од Александра Поповића, уписали су само капитен Александар Радишић и везиста Дејан Шалипур (28).

ТЕШКО БЕЗ ВУЈАСИНА И МИЛАКОВИЋА

Одлазак носилаца игре Милета Вујасина и Предрага Милаковића, у Немачку, осетио се током пролећних битака, јер је већина новајлија разочарала односом према обавезама. Једино што су успели, било је да оптерете клупски буџет.