Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине победили су екипу бањалучког Борца резултатом 1:0 у првој контролној утакмици на припремама у Словенији.

Стрелац јединог поготка за Војводину био је Милан Видаков у 61. минуту.

Војводина: Прво полувреме – Н. Симић, Мајсторовић, Копитовић, Стевановић, Миланов, Топић, Зукић, Л. Николић, Милосављевић, Н. Николић, Вукчевић. Друго полувреме – Царевић, Бјековић, Јеленковић, Јеличић, Ђорђевић, Буснић, Бастајић, В. Симић, Видаков, Ивановић, Милошевић.

Борац: Павловић, Војновић, Спремо, Гајић, Андрић, Пишчевић, Попара, Татар, Мелег, Закарић, Лукић.

Прву шансу на утакмици имали су играчи Борца, Лукић је са неких 20 метара упутио снажан ударац, лопта је завршила замало поред стативе.

Средином првог дела игре Борац је још једном припретио преко Пишчевића, који је изблокиран у опасној зони. Воша је у 36. минуту издрадила најлепшу акцију коју је започео Нешковић на левом боку, уследио је низ додавања, а потом је Урош Николић шутирао са двадесетак метара поред стативе.

Тренер Војводине Милан Раставац на полувремену је променио комплетну поставу, па су у наставку играли: Царевић, Бјековић, Јеленковић, Јеличић, Ђорђевић, Буснић, Бастајић, В. Симић, Видаков, Ивановић, Милошевић.

Прву шансу у наставку имала је Војводина, Буснић је шутирао са дистанце, био је то уједно и први покушај у оквир гола, на месту је био голман Борца.

На истеку часа игре, Милан Видаков је донео предност Војводини. Повратник у редове „старе даме“ спретном реакцијом је погодио мрежу и показао због чега је био први стрелац Прве лиге Србије прошле сезоне. Дуго је трајала акција Воше, велики део посла одрадио је Јеличић, који је прошао кроз средину и проиграо Видакова који је само скренуо лопту из прве са седеам метара.

Три минута касније Воша је имала нову велику прилику, Симић је пробио кроз средину, изградио позицију за ударац, али је са 18 метара послао лопту преко пречке. Нову везану шансу имала је Воша у 70. минуту, Бастајић је покушао, на одбијену је налетео Симић, који је такође изблокиран.

У 77. минуту Војводина је остала без Вељка Симића, који је зарадио други жути картон, али је уз дозволу судије њега заменио Вукчевић, који је одиграо прво полувреме.

Воша следећу проверу има у среду од 17.30 када ће јој ривал бити бугарски тим Марица Пловдив.