Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине победили су екипу Марице Пловдив резултатом 3:0 (2:0) у другом контролном мечу на припремама у Словенији.

Стрелци у другој победи Војводине на припремама били су Бастајић у 13, Милошевић у 29. из пенала и Нешковић у 71. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Прво полувреме – Царевић, Бјековић, Јеличић, Јеленковић, Ђорђевић, Буснић, Милосављевић, Бастајић, Ивановић, Видаков, Милошевић. Друго полувреме – Н. Симић, Мајсторовић, Копитовић, Стевановић, Миланов, Топић, Зукић, Нешковић, В. Симић, Н. Николић, Вукчевић.

Марица: Николов, Газиев, Аврамов, Горданов, Димитров, Апостолов, Пејсинов, Марчев, Малинов, Домовчијски, Тонев.

Воша је одлично отворила меч и од првог минута видело се да ће екипа Милана Раставца играти офанзивно и на половини ривала. Одличним и правовременим пресингом, Воша је често узимала посед на половини ривала и долазила до опасне зоне. Већ у 13. минуту Бастајић је постигао гол за 1:0, пошто је искоса са леве стране гађао даљи угао и од стативе погодио мрежу.

Воша је наставила да ствара прилике, поново је Бастајић гађао и умало погодио рашље.

У 28. минуту један дефанзивац Марице играо је руком у шеснаестерцу, после Ђорђевићевог центаршута, а судија је показао на белу тачку. Одговорност је узео млади Јован Милошевић који је хладнокрвно погодио за 2:0.

Фудбалери Марице први пут су припретили у 31. минуту, Апостолов је покушао да изненади Царевића са велике удаљености, али је Вошин голман лако ухватио лопту.

У наставку, Милошевић и Видаков су наставили да стварају главобоље својим кретањима и одличном сарадњом, отварали су простор у нападу и мало је недостајало да у 33. минуту донесу трећи гол. Видаков је побегао по боку, тражио је Милошевића на повратној, али је био замало непрецизан.

До одласка на одмор Воша је доминирала у пољу, није било више шанси, али тренер Милан Раставац је могао да буде задовољан издањем своје екипе у првом полувремену.

Милан Раставац је на полувремену комплетно променио састав, па су у наставку заиграли: Н. Симић, Мајсторовић, Копитовић, Стевановић, Миланов, Топић, Зукић, У. Николић, Нешковић, В. Симић, Н. Николић.

Воша је наставила да доминира, а у 55. минуту Симић је имао прву прилику, украо је лопту и кренуо сам на гол Марице, али је изгубио корак и лопту пред уласком у шеснестерац. Након тога, Мајсторовић је због повреде морао да напусти терен, а у игру се вратио Јеленковић.

Уследио је нешто мирнији период игре, Воша је наставила да држи ривала далеко од гола, а онда је у 67. минуту „стара дама“ имала нову шансу. Зукић је извео прекид, али је статива сачувала гол Марице.

У 71. минуту Воша је постигла и трећи погодак, Миланов је са левог бока проиграо Нешковића, који је искоса са неких седам метара погодио супротан угао за 3:0.

У 77. минуту „стара дама“ је из нове контре поново угрозила гол ривала, Нешковић је оставио лопту до Симића, који је тражио Вукчевића на другој стативи, нападач Воше је закаснио и погодио спољни део мреже. Екипа Марице имала је најбољу шансу тек у 87. минуту, када је Атанасов имао отворен ударац са неких 10 метара, али је одлично интервенисао Симић.

Војводина ће се у трећем контролном мечу састати са словеначким Копером, у недељу у 18.00.