Време читања: 3 минута

МЛАДОСТ ИЗ ТУРИЈЕ НЕГУЈЕ ИМИЏ СТАБИЛНОГ ВОЈВОЂАНСКОГ ЛИГАША, ЗА СТЕПЕНИК БОЉИ ПЛАСМАН НЕГО ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ

Сходно епитету једног од најстабилнијих војвођанских лигаша са ”Севера”, фудбалери Младости из Турије, у односу на прошлу сезону, за степеник су поправили пласман, чиме су наставили да корачају узлазном линијом и распирују машту навијача о српсколигашкој позорници у блиској будућности. Трку су окончали на одличном трећем месту, са скором од 14 победа, осам ремија и осам пораза, уз гол-разлику 41:22.

Иако су многи били скептични, после одласка дванаесторице играча, по завршетку јесење етапе, кроз добар избор младих снага и посвећен рад на њиховом фудбалском брушењу, током пролећних битака остварени су запажени резултати.

-Нисам незадовољан учинком, али познавајући карактер мојих играча сматрам да смо заслужили више. Зимус смо остали без скоро комплетне стартне поставе, па је било потребно пуно труда и зноја да бисмо уиграли нови тим. Погодили смо у избору новајлија и брзо достигли жељени ниво форме. Скоцкали смо респектабилан састав. Проблем је била реализација, много пропуштених шанси, уз повреде, умањили су бодовни салдо – каже Мирослав Кнежевић, тренер Младости.

Мирослав Кнежевић, тренер

Терен у Турији је сезонама уназад тешко освојива тврђава, пао је и нови српсколигаш Станишић (3:1), а током пролећног дела непланирано су уписани минимални порази од Слоге (1:2) и ЧСК Пиваре (0:1).

-Играчи су под паролом лако ћемо ушли у оба меча, то се осветило и такав приступ не сме да се понови. Упркос томе, не могу ништа да им замерим, у питању су млади момци и осцилације су саставни део процеса играчког сазревања. Руководство клуба је обезбедило одличне услове за рад, презадовољни смо и све функционише на високом нивоу. Припреме ћемо почети 1. јула, видећемо какве су жеље наших играча, ко планира да остане или промени средину и сходно томе ћемо креирати листу новајлија – истакао је Мирослав Кнежевић, тренер Младости.

Синиша Гашић (22), капитен екипе, уз четири месеца старијег Кристиана Бајића, није имао пропуштених тренинга. Успео је да усклади породичне, играчке и студентске обавезе на Факултету за спорт и физичку културу у Новом Саду, не занемарујући ни улогу тренера млађих категорија.

-Фудбал је моја љубав, а када се нешто воли, онда све може да се усклади и постигне. Младост је моја друга кућа, добри резултати, чине ме срећним. Тренер Кнежевић је са свима нама изградио сјајан однос, заснован на искрености и посвећености. Волео бих да се створе услови за нешто више од овог, јер Турија заслужује српсколигаша. Руководство је на потезу, од њих све зависи – нагласио је Синиша Гашић, капитен Младости.

Бошко Карановић, спортски директор, подвукао је да је задовољан учинком у минулој сезони и чињеницом да је Младост наставила да негује препознатљив имиџ у војвођанским фудбалским оквирима:

-Пре пар сезона зацртали смо циљ. Тежимо да будемо одскочна даска младим играчима жељним доказивања и афирмације. За сада успевамо у томе, а најбоља потврда је бројност играча који су наставили на већој сцени. На крилима одличних резултата у протекле две сезоне расту и амбиције. Лига ће наредне сезоне бити јача и захтевнија, а то нам даје додатни мотив да се докажемо још бољим бодовним билансом.

У Турији се Младост воли, на сваком кораку доминирају позитивне вибрације, када се покрену фудбалске теме са акцентом на локалног мезимца.

-Захваљујући мојим сарадницима из клуба, пре свих Костадину Васићу, клуб расте из године у годину, по свим параметрима. Свесни смо да цела фудбалска Турија нестрпљиво чека да се постави циљ за наредну сезону и да наставимо да померамо лествицу навише. Даћемо све од себе да оправдамо велика очекивања. Приоритет је да сачувамо окосницу, али то неће бити лако, јер се за већину првотимаца интересују и српсколигаши – рекао је Бошко Карановић, спортски директор Младости.

М. Менићанин

ТЕРЕТ НА ЛЕЂИМА 18 ИГРАЧА

Терет пролећног дела изнели су: Александар Шмит, Константин Курјачки, Миљан Мрђеновић, Арсеније Петровић, Милан Ефендић, Дамјан Губаш, Срђан и Синиша Гашић, Марко Зеремски, Немања Јовић, Кристиан Бајић, Душан Немет, Ђорђе Максимовић, Драган Зељковић, Марко Бубања, Стефан Шијачић, Никола Савин и Радомир Вукадинов.

МРЕЖА МИРНА НА 13 МЕЧЕВА

Одбрана је најбоља у лиги, капитулирала је само 22 пута. Посматрано кроз призму целе сезоне, мрежа је остала нетакнута на 13 мечева. Учинак за похвалу!

ЈОВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Немања Јовић, са 7 голова, има улогу најбољег стрелца. Прате га Кристиан Бајић (3), Марко Бубања, Милан Ефендић, Синиша и Срђан Гашић, Константин Курјачки и Душан Немет (по 2)…