Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине ремизирали су са екипом Копра резултатом 0:0 у трећем контролном мечу на припремама у Словенији.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Н. Симић – Лазаревић, Вељковић, Стевановић, Миланов – Буснић, Зукић – Нешковић, Ивановић (од 46. Копитовић), Вукчевић – Милошевић (од 46. Видаков).

Копер: Адам, Павлович, Новоселац, Жужек, Камбич, Митендорфер, Веснер, Котник, Јашарагић, Парис, Колобарић.

Воша је од почетка утакмице преузела контролу на терену и играла на половини ривала и стварала изгледне шансе.

Најистакнутији био је Вукчевић, који је већ у петом минуту имао прву прилику, добро је изградио себи позицију за шут са неких 12-13 метара, лопта је прошла поред стативе.

У 21. минуту поново је Вукчевић био у прилици, Лазаревић је одлично центрирао са десног бока, Вошин нападач био највиши у скоку, али је гађао преко гола. Потом је шансу имао и Ивановић, побегао је искоса са десне стране, али је из тешког угла шутирао у голмана Копра.

Воша је у 40. минуту креирала лепу акцију по десном боку, Зукић је проиграо Буснића, који је са корнер линије упутио повратну ка Милошевићу, дефанзивац Копра је клизећим стартом преусмерио лопту ка свом голу, али је голман Адам стигао да интервенише.

Воша је прва припретила и у наставку, Нешковић је у 54. минуту са дистанце шутирао поред гола. Воша је најближа голу била у 57. минуту, поново је сјајно центрирао Лазаревић са десног бока, Нешковић је са друге стативе вратио оштру лопту кроз петерац, Видаков није стигао боље да реагује и био је замало непрецизан.

На истеку сата игра, Милан Раставац је готово променио читав тим, након што су претходно на полувремену ушли само Копитовић и Видаков, а од 61. минута заиграли су – Бјековић, Деветак, Ђорђевић, Милосављевић, Топић, Вељко Симић и Бастајић. Управо је Бастајић имао два солидна покушаја са дистанце, промене резултата није било.

Копер је први ударац у оквир гола имао тек у 80. минуту, Амарачијев ударац је одлично зауставио Никола Симић. Три минута касније Копер је имао шансу утакмице, али је у ситуацији један на један Симић био успешнији од нападача словеначке екипе.

У финишу меча у дресу Војводине дебитовао је новајлија Ив Барај, који је заменио Вукчевића.

Сенегалац је био најближи голу у другом полувремену, у 89. минуту, Бјековић је центрирао, а Барај главом гађао тик поред стативе, па је резултат остао непромењен.

Воша своју следећу проверу има већ у понедељак, ривал ће бити румунска УТА, а и тај меч на програму је од 18 часова.