Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине победили су екипу УТА Арад резултатом 2:1 у четвртом контролном мечу на припремама у Словенији.

Стрелци за Војводину били су Милосављевић у 33. и Бастајић у 40. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Вoјводина: Царевић – Бјековић (од 61. Лазаревић), Јеличић (од 61. Стевановић), Траоре (од 46. Копитовић), Ђорђевић (од 61. Миланов) – Топић (од 61. Буснић), Милосављевић (од 61. Зукић) – Нешковић (од 46. Вукчевић (од 61. Барај)), В. Симић (од 61. Милошевић), Бастајић (од 54. Ивановић) – Н. Николић (од 46. Видаков).

УТА: Балауру, Добреску, Да Силва, Бенга, Хохалари, Батха, Исак, Стахл, Убинк, Отеле, Кесеру.

Војводина је од почетка имала иницијативу, преузела контролу на средини терена, али су праве прилике изостале на обе стране. Практично из првог ударца ка голу, Воша је повела, и то у 33. минуту када је Симић пресингом натерао голмана Балауруа, који је лоше испуцао, а лопту је на неких 40 метара дочекао Милосављевић и лобовао га за 1:0.

 

У 40. минуту Воша је дуплирала вођство, Симић повукао контру и додао до Топића, он шутирао и погодио пречку, лопта се одбила до Бастајића, који је шутирао, голман је закачио лопту, али је ипак завршила у мрежи.

Само минут касније, Симић је имао добар шут са седам метара искоса, али је голман одбранио, да би потом у 43. Николић имао најбољу шансу, Бјековић га је пронашао повратном лоптом, ударац Вошиног нападача ногама је зауставио Балауру.

У другом полувремену темпо је мало опао, тренер Милан Раставац је направио најпре три измене, потом је на истеку сата игре имао и комплетно другу поставу на терену, пошто су од тог тренутка играли: Царевић, Лазаревић, Копитовић, Стевановић, Миланов, Буснић, Зукић, Барај, Ивановић, Видаков, Милошевић, док је Вукчевић ушао на полувремену и потом морао да изађе у 61. минуту.

Након тога, УТА је имала прву добру прилику, у 63. минуту, истакао се голман Царевић који је одличном парадом зауставио ударац Хохаларија, али ништа није могао у 68. након центаршута са десне стране, Нагоеску је био највиши у скоку и погодио за 2:1.

У 87. минуту добру прилику имао је Видаков, након центаршута Ивановића, али промене резултата није било. У надокнади времена Царевић је изблокиран у петерцу, у жељи да испуца, али лопта није завршила иза његових леђа.

Воша је до краја сачувала предност и тако уписала трећу победу на припремама у Словенији, пошто је претходно савладала бањалучки Борац (1:0) и Марицу Пловдив (3:0), док је без голова одиграла са Копром.

У последњој провери Воша ће се у четвртак од 18 часова састати са екипом Муре.