Време читања: 3 минута

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ ТРЕБА ДА ОБЈАВИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СРПСКУ ЛИГУ ”ВОЈВОДИНА”, ЗБОГ ДВА УПРАЖЊЕНА МЕСТА

Минула сезона, у лигама под окриљем Фудбалског савеза Војводине, успешно је приведена крају. Својеврсну круну, представљала је беспрекорна организација финала купа пред више од хиљаду гледалаца. Поново се, посматрано кроз призму слике на трибинама и неизвесности, потврдило да је бараж за три групе Војвођанске лиге – пун погодак.

-Такмичарска сезона је протекла по плану. Сваке године се трудимо да све подигнемо на још виши ниво. Задовољство је било посматрати финале Купа ФСВ између РФК Нови Сад 1921 и Хајдука из Дивоша. Амбијент је био диван, играло се на стадиону новог суперлигаша Младост ГАТ, због заузетости ”Карађорђа” у том термину. Позитивни тонови су обојили и бараж за попуну три групе Војвођанске лиге. Пуне трибине, сјајна подршка навијача клубовима и драма, јер су сва три реванш меча одлучена у надокнади времена – каже Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.

ОФК Вршац је био најбољи у ”Војводини”, остваривши историјски пласман у прволигашко друштво. Српсколигашку визу, освајањем првог места, изборили су Станишић, Нафтагас и РФК Нови Сад 1921. ”Канаринци” су припајањем Пролетера стекли проходност ка прволигашкој сцени. Првопласирани у подручним лигама, били су Славија (Нови сад), Словен (Рума) и ЖАК (Кикинда). Кроз бараж, вишег ранга, домогли су се Шајкаш 1908 (Ковиљ), Раднички 1918 (Ратково) и Јединство Стевић (Качарево).

-После пет година, другопласирани тим Новосадске лиге, успео је да се домогне ”Југа”. Ковиљчани су, не тако давно, били на српсколигашкој сцени и полако крећу старим стазама. Раднички 1918 је, у драматичној завршници, елиминисао Обилић из Змајева, док је Јединство Стевић, упркос поразу (2:6) у Накову, успело пред својим навијачима да надокнади минус.

Састави лига за наредну такмичарску сезону биће верификовани на седници 8. јула, а највише пажње изазива попуњавање два упражњена места код српсколигаша и једног на ”Југу”. Празнина у ”Војводини”, настала је одустајањем Борца из Сакула и припајањем Пролетера и РФК Новог Сада 1921. На основу Одлуке о начину попуњавања слободних места у фудбалским лигама и Пропозиција такмичења Српских лига, биће објављен јавни позив за подношење обавезујућих понуда клубова. Интересовање су показали Хајдук 1912 (Кула), ОФК Стари град, Подунавац (Белегиш)…

-Стриктно ћемо се придржавати прописа и у складу са нормативним актима донети одлуку у смислу попуњавања упражњених места. Подржавамо статусне промене спроведене у складу са одредбама Закона о спорту, јер тиме на сцени добијамо клубове са завидном инфраструктуром, финансијским потенцијалом и млађим категоријама, као базом за будућност.

Расплет у српсколигашким оквирима, нестрпљиво чекају војвођански лигаши са ”Југа” и ”Севера”, позиционирани испод црвене линије, али и поражени тимови из баража, јер гаје наду да би баш они могли да ускоче на упражњена места. Заинтересовани су Обилић, Таванкут, ЧСК Пивара, Индекс, Цемент, Железничар…

-Први корак биће објављивање јавног позив за подношење обавезујућих понуда клубова за Српску лигу ”Војводина”. Након тога, у зависности од територијалне припадности клубова који постану српсколигаши, биће донета одлука за Војвођанску лигу. Интересовање постоји, клубови сваки дан зову у канцеларију савеза, распитују се око услова, рокова и документације – рекао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.

М. Менићанин

ДНЕВНИ РЕД СА 16 ТАЧАКА

Пред члановима Извршног одбора ФСВ, уз председавање Драгана Симовића, првог човека савеза, биће 16 тачака дневног реда. Поред верификације састава лига, предвиђено је утврђивање Пропозиција такмичења, листе делегата и висине накнада службених лица, именовање такмичарских, судијских и дисциплинских органи лига…