Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ ЗА БИТКЕ У НОВОСАДСКОЈ ЛИГИ

Десету узастопну сезону у Новосадској лиги темерински ТСК је окончао на четвртој позицији, а пред почетак припрема добио је новог тренера. После одласка Јована Самарџића са кормила, поверење је добио Михајло Козомора, бивши тренер Младости из Бачког Јарка, док ће Марко Томић бити помоћник.
-У складу са клупском оријентацијом, у смислу форсирања играча из темеринске општине, улогу тренера смо поверили Козомори. Као и ранијих година, немамо притисак око пласмана, желимо да будемо препознатљиви по лепом фудбалу – каже Никола Лазић, председник клуба.
Најбољи играч из прошле сезоне, везиста Владимир Стричевић, завршио је двогодишњу одисеју и прешао у Раднички из Ирига. Папире су још узели Зоран и Илија Влаисављевић. Биће још одлазака, јер ће се Боро Пролић, највероватније, вратити у Слогу, а жеља градског ривала је и офанзивац Мирослав Буквић, стрелац 13 голова у прошлом првенству.
-Сваког прелазног рока наши првотимци имају понуде, па смо принуђени да склапамо нови кадровски мозаик. Слога је показала интересовање за Пролића и Буквића, али још нису узели папире, за разлику од браће Влаисављевић и везисте Стричевића, којима желим пуно успеха у наставку каријере.
Повратак у пун ритам, пред крај пролећног дела опорављеног Јове Пуповца, биће и највеће појачање црвено-белих. На списку играча који су освежили линије тима налазе се Никола Свитић (Татра, Кисач) и Милош Ергарац (Слога, Темерин).
-Обојица су из Темерина, проценили смо да могу да помогну. Преговарамо са још тројицом, ових дана биће јаснија слика око новајлија. Улажемо пуно у инфраструктуру, а играчима не обећавамо куле и градове. Трудимо се да испоштујемо договорено, играчи то препознају, па код нас радо долазе – рекао је Никола Лазић.
М. Менићанин