Време читања: 2 минута

БРАНА ИЛИЋ ЗАДУЖИО ДРЕС СЛОВЕНА ИЗ РУМЕ, ПОВРАТНИКА МЕЂУ ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГАШЕ

Са подједнаком енергијом, као на почетку каријере, Брана Илић (37) наставља фудбалско путешествије, после завршетка епизоде у Старој Пазови, где је раздужио дрес Феникса 1995. Следећи степеник биће Словен из Руме, повратник међу војвођанске лигаше.
-Провео сам леп период у Старој Пазови, сарађивао са дивним људима, Милићем Стојаковићем, Милорадом Инђићем и тренером Миланом Вујасином, али нажалост нисмо остварили циљ око којег смо се окупили. Прво место је измакло, због недопустиво слабог уласка у пролећни део, када смо нанизали шест мечева без победе – каже Брана Илић.
Током богате интернационалне каријере, играо је за Рад, Земун, Партизан, Војводину, Актобе, Јанину, Арис, Кишварду и Инђију. Пре доласка у Феникс 1995, јесенас је био адут Железничара из Панчева, а на прволигашкој сцени је уписао 1036 минута, постигавши седам голова.
-Бројим зреле фудбалске године, али осећам да још могу у трку са млађима. Бићу на терену, док ме ноге служе и не напусти воља да тренирам. Због породице, битно ми је да нисам далеко од Голубинаца, како бих могао све да ускладим.
Словен је на крају сезоне 2008/2009 изгубио српсколигашки статус. После дуго времена, почео је да се резултатски уздиже, па је у недавно завршеном првенству Сремске лиге издржао захтевну трку са Железничарем из Инђије. Оба тима су била поравната на врху, али Румљани су имали бољи међусобни скор.
-Имам пуно другара у Словену. Својевремено сам заједно играо са садашњим капитеном Бориславом Јовановићем и шефом стручног штаба Миланом Маслићем. Председник Милорад Батало, заједно са сарадницима, улаже пуно напора да клуб континуирано настави узлазном линијом. Свиделе су ми се амбиције, па сам пристао да помогнем.
И када оконча играчку каријеру, неће рећи збогом фудбалу. Планира да се посвети тренерском позиву и издваја пуно времена на пољу едукације.
-Зоран Грујић је именован за координатора свих клупских селекција, био ми је ментор током стицања Б лиценце УЕФА и уз њега планирам да полако улазим у тренерске воде. Словен има богату историју, одлична ствар за српски фудбал је да се такав клуб полако враћа на већу сцену – нагласио је Брана Илић.
М. Менићанин

СТИГЛИ ЈОШ ЦВИЈИЋ, ИЛИЋ…

Пре искусног офанзивца, дрес Словена, задужили су везиста Стефан Цвијић, нападач Георгије Илић и голман Матија Шегавац, али то није крај, јер се наредних дана очекује још нових имена на списку.

ШАНСА И ОМЛАДИНЦИМА

Сениорском погону, прикључени су најталентованији омладинци. Јован Дамјановић, Иван Батало, Никола Марин, Димитрије Вукелић и Огњен Стевановић су 2003. годиште, док је Дејан Вуковић годину дана млађи. У Словену мисле на будућност.