Време читања: 2 минута

ХАЈДУК АНГАЖОВАО 15 ИГРАЧА И ЧЕКА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОПУНУ СРПСКЕ ЛИГЕ ”ВОЈВОДИНА”

Одмор за фудбалере Хајдука из Дивоша траје до суботе 9. јула. Према речима Стојана Кљајића, председника УО клуба, Дивошани чекају да ФС Војводине објави Јавни позив за подношење обавезујућих понуда клубова за попуну два упражњена места у Српској лиги ”Војводина” и да пошаљу своју понуду.

-Имамо организациони и кадровски капацитет за такав подухват, жеља свих је да се опробамо у српсколигашкој конкуренцији. Инфраструктура је у складу са амбицијама, ни са те стране не постоји препрека. Преостаје да сачекамо објављивање Јавног позива, а верујемо у позитиван расплет после разматрања приспелих понуда – каже Стојан Кљајић.

Колико су Дивошани озбиљно приступили јачању линија тима, илуструје чињеница да су до сад ангажовали чак 15 играча! Нову енергију, требало би да донесу Младен Галић, голман Милош Ранђеловић, Александар Симић, Александар Ерак, Божа Јевић и Александар Игњић (РФК Нови Сад 1921), Кристофер Нађ (Индекс), Игор Крмар (Лештане), Денис Салкунић (Први мај), Марко Клисура (Текстилац), Владимир Мандић (Ветерник), Јован Летић (ШФ Петрика, Нови Сад), док је комшијски прволигаш Раднички (СМ) уступио младе снаге Марка Павловића, Огњена Турудића и Радомира Кузмановића.

-Из прошлосезонске трке, остали су капитен Халиловић, голман Тркуља, Симић, Томић, Савиновић, Николић, Совиљ, Шућак, Савићевић, Требовац и Богдан. Планирали смо да доведемо и Марка Вујовића (Подунавац), али у Белегишу је тек шест месеци, па нисмо успели да решимо административну препреку – рекао је Стојан Кљајић.

Уместо тренера Николе Михајловића, на клупи ће бити Бојан Вуковић. Прошле сезоне био је тренер омладинаца, освојивши прво место у Другој омладинској лиги Војводине. Помагаће му Стеван Крстић и пред стручним штабом је пуно изазова у склапању мозаика.

М. Менићанин

ОТИШЛА СЕДМОРИЦА

Прометно је било и у супротном смеру, јер су опрему раздужила седморица. Сидро су дигли Перовић, Лазић, Цвијић, Вукобратовић, Живковић, Симеуновић и Стевановић.