Време читања: 3 минута

ЏУГУРДИЋ ПРОМАШИО РЕМИ

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Напретка резултатом 1:0 (0:0) у првом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Једини погодак на мечу постигао је Вељко Симић у 55. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Милосављевић (од 65. Зукић), Топић – Барај (од 80. Нешковић), Симић, Бастајић (од 65. Милошевић) – Н. Николић (од 90. Буснић).

Напредак: Петрић, Јовановић, Пантић (од 68. Џугурдић), Вукајловић, Чечарић, Кочић (од 54. Шарић), Мршић, Болха, Којичић, Крстић, Јовановић.

Напредак је први припретио у трећем минуту, Јовановић је гађао главом, недовољно опасно за добро постављеног Царевића. Воша је потом преузела иницијативу и везала неколико солидних прилика, преко Бараја и Бастајића.

Бастајић је у седмом минуту шутирао преко пречке, искоса са 10 метара, потом је Барај имао две прилике, али је и главом и потом левом ногом шутирао у голмана Петрића.

Најбољу шансу у уводним минутима имао је Бастајић, у 18. минуту је одлично гађао у први угао, али је Петрић одлично интервенисао.

Напредак је ипак био најближи голу, и то у 27. минуту, Чечарић се добро снашао у петерцу и са земље погодио пречку.

У 34. минуту Топић и Петрић су измамли аплаузе, везиста Воше је шутирао снажно са 30 метара, а голман Напретка је сјајном парадом спречио погодак.

До одласка на одмор Воша је доминирала и имала неколико осмишљених акција, а најбољу шансу имао је Милосављевић, који је маказицама гађао после центаршута Бастајића, али је Петрић поново био на правом месту па је резултат и на полувремену остао непромењен.

Воша је боље отворила и друго полувреме и у 55. минуту заслужено дошла до вођства. Након дуге акције у којој је учестовао цео тим, Барај је центрирао са левог бока, Николић главом спустио до Симића који је из петерца преварио Петрића за 1:0.

У 65. минуту Милан Раставац је направио прве промене, уместо Милосављевића и Бастајића ушли су Зукић и Јован Милошевић, коме је ово и званични деби за први тим Војводине.

Воша је наставила да доминира и држи ривала далеко од гола, уследио је мирнији период, без изразитих шанси, а онда је у 70. минуту Барај поново показао колико је опасан, ослободио се свог чувара и са 20 метара шутирао замало поред стативе.

Напредак је први пут припретио у другом полувремену у 75. минуту, Џугурдић је побегао по левој страни и искоса из тешке позиције шутирао поред гола.

У 77. минуту Воша је умало дошла до другог гола, након одличне контре коју је започео Топић, потом је Зукић избацио Бараја на десни бок, овај из прве проиграо Николића чији је ударац зауставио Петрић, а сјајни голман Напретка је потом зауставио и покушај Симића са пет метара.

Голман Петрић се поново истакао у 83. минуту када је новом парадом зауставио ударац Зукића са дистанце. У 85. минуту Напредак је умало дошао до изједначења и то након грешке Царевића који је погодио Шарића, али је голман Воше у последњем тренутку на гол линији ухватио лопту.

У надокнади времена уследио је прави шок на стадиону, у последњој секунди, Лазаревић је оборио Чечарића, а судија је показао на белу тачку. Своју одлуку потврдио је и ВАР провером, а одговорност је преузео Џугудрић и шутирао далеко преко гола.

Воша је успела да сачува вођство и сезону отвори победом, а у наредном колу, у суботу од 20 часова, састаће се са екипом Младости ГАТ, такође на стадиону „Карађорђе“.