Време читања: 3 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Војводина – ОФК Бачка 5:1 (2:1)

Фудбалери Војводине победили су екипу ОФК Бачке резултатом 5:1 (2:1), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

Пред око 50 гледалаца у ФЦ „Вујадин Бошков“, стрелац за екипу из Бачке Паланке је био Милорад Балабановић у 24, док су голове за Вошу постигли Видаков у 34, Леђанац у 41. (аг), Зукић у 74, Мартинкевич у 86. и Матић у 90. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Н. Симић – Бјековић (од 68. Мирић), Копитовић, Стевановић (од 68. Деветак), Милетић (од 68. Кокановић) – Буснић, Зукић (од 78. Тан) – Вукчевић (од 46. Б. Миланов), Милошевић (од 78. Мартинкевич), Кабић (од 46. В. Новевски) – Видаков (од 68. Матић).

ОФК Бачка: Кнежевић (од 46. Грчић), Н. Новевски (од 78. Радовић), Илић (од 72. Ћировић), Глувић, Јевтић (од 58. Трифуновић), Леђанац (од 50. Немет), В. Балабановић (од 72. Петковић), М. Балабановић (од 78. Колунџија), Пањак (од 78. Рађеновић), Тасић (од 58. Девушић), Шарац (од 58. Ј. Миланов).

Прва прилика на мечу је виђена у 15. минуту, када је Зукић спољном лепо послао пас на леву страну ка Милетићу, који је центрирао, а на лопту је натрчао Видаков и упутио ударац из прве, али је лопта погодила пречку. На другој страни, ОФК Бачка је своју прву шансу на мечу претворила у погодак.

У 24. минуту, добар центаршут са леве стране је добро искористио Милорад Балабановић, који се нашао на правом месту и главом проследио лопту у мрежу.

Војводина је могла да узврати у 29. минуту, када је Бјековић добро центрирао са десне стране, а Вукчевић шутирао са око пет метара искоса, али је Кнежевић одбранио. Међутим, само пет минута касније, „стара дама“ је изједначила.

Још једном је Бјековић одлично центрирао, а овога пута је на лопту натрчао Видаков и са четири-пет метара је послао у мрежу, да би већ у 41. минуту дошло до преокрета.

Поново је Бјековић упутио лопту у шеснаестерац ОФК Бачке, а Леђанац је, у покушају да избије лопту главом, пребацио голмана Кнежевића и послао лопту у мрежу.

Само два минута касније, Воша је могла и до трећег поготка, али је лопта, након ударца Кабића са петнаестак метара, отишла поред стативе. У 54. минуту, Видаков је изашао сам испред Грчића и шутирао, али је чувар мреже ОФК Бачке одбранио његов ударац. Ипак, у 73. минуту, Воша је повисила предност и то после сјајне акције.

Најпре је Кокановић лепо проиграо Мирића, који је упутио добар пас у празан простор за Новевског, а он је то одлично искористио и одиграо прецизан пас на другу стативу, где се сјајно убацио Зукић и без проблема послао лопту у мрежу.

Само четири минута касније, Новевски је поново добро прошао по десној страни и одлично центрирао, а ударац главом је упутио Матић, али је лопта погодила пречку. Међутим, у 86. минуту, мрежа гостију се поново затресла.

Мартинкевич је прихватио лопту у шеснаестерцу ОФК Бачке, а потом ју је с лакоћом са десетак метара послао иза леђа голмана Грчића.

У 90. минуту, Владан Новевски је по трећи пут асистирао на овом мечу, с тим да је овога пута послао лоб пас у празан простор ка Матићу, који је дошао до лопте пре истрчалог голмана Грчића, пребацио га, а потом лако погодио небрањену мрежу, те тако поставио коначан резултат овог меча.