Време читања: 4 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

У трећем колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу дочекују екипу Спартака на „Карађорђу“. Биће то 67. војвођански дерби између ових клубова, у који ће оба тима ући после доброг старта у овој сезони, с обзиром на то да је, после прва два кола, Спартак освојио четири бода и налази се на петом месту, док Воша са свих шест бодова тренутно држи другу позицију на табели.

Имајући то у виду, као и чињеницу да је „стара дама“ на претходна два меча на „Карађорђу“ имала сјајну подршку са трибина, што је оправдала и игром и резултатима, нема сумње да ће се на стадиону поново окупити велики број гледалаца, те да нас очекује још једно лепо фудбалско вече.

Наравно, сви војводинаши би волели и надају се да ће то вече бити обележено и победом црвено-белих, чега је свестан и шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац.

 

– Очекујем да наставимо са добрим издањима и покажемо да смо способни да доминирамо у свим сегментима игре, односно да покажемо да заслужујемо да победимо нашег следећег противника. Спартак је добра и искусна екипа, у смислу да велики број играча има континуитет играња у том клубу, што се и види у њиховој игри, баш као што се види и да имају дозу зрелости коју тај континуитет доноси. Не мислимо да ће нам задатак бити лак, али верујемо у себе и у то да можемо да остваримо победу – каже Раставац.

Војводина и Спартак су се до сада састајали 66 пута, при чему је Воша остварила 39 победа, 10 ремија и 17 пораза, уз гол-разлику 110:71. Међутим, последњи пут када су се састали ова два ривала, крајем прошле године и то баш на „Карађорђу“, Спартак је победио резултатом 2:3.

– То ме не оптерећује у мери да код нас изазива нека различита размишљања или одређене промене. Имамо наш пут и циљеве и фокусирани смо на то, а Спартак је само једна препрека на том путу. Верујем да нашим добрим издањем можемо да неутралишемо део те „неугодне традиције“ – истиче Раставац.

На утакмицама против Напретка и Младости ГАТ, Вошу је на „Карађорђу“ бодрило око 5.000 навијача, а очекује се да ће на мечу против Напретка тај број бити и већи.

– Ако смо ја и сви остали унутар клуба доживели неку сатисфакцију и подстрек за даљи рад, то су били навијачи у претходне две утакмице. Долазак навијача и изузетно добра и позитивна енергија током меча су нешто што нам у овом тренутку значи највише и верујем да ће та подршка из меча у меч бити све боља и јача. И овом приликом позивам навијаче да дођу, а ми ћемо се својски потрудити да уживају у утакмици – каже Раставац.

Воша ће против Спартака наступити у практично истом саставу као на утакмици против Младости ГАТ.

– Здравствено гледано, стање у играчком кадру је добро, јер немамо повређених играча осим Уроша Николића, који ће се ових дана укључити у рад са екипом. Што се тиче састава за утакмицу против Спартака, он ће умногоме личити на онај против Младости ГАТ – напомиње Раставац.

Шеф стручног штаба Војводине добро зна одакле његовом тиму прети највећа опасност из екипе Спартака.

– То је екипа која има тимски квалитет и у чијој игри постоје неки аутоматизми које су стекли кроз континуитет играња заједно. Најопаснији су по боковима, са Срећковићем и Тодороским, јер то су играчи који индивидуално могу много да донесу свом тиму. Наравно, трудићемо се да им те добре стране онеспособимо и да се наметнемо тако да они морају много више да се баве дефанзивом – каже Раставац.

Квалитет игре екипе Војводине у овој сезони умногоме су подигли и играчи који су у редове „старе даме“ стигли у овом прелазном року, а публици су се посебно допали инострани фудбалери Ив Барај из Сенегала и Мамаду Траоре из Малија.

– Изузетно сам задовољан брзином којом су се странци уклопили. Када странац долази у нашу земљу, постоји 1.000 фактора који могу да утичу на њега, и позитивно и негативно, тако да, колико год да је он добар, доза ризика увек постоји и тога морамо бити свесни. Имали смо среће да су њихови карактери такви да су успели јако добро да се адаптирају. То се исказује кроз њихову мирноћу на терену и ван терена, али и показивањем квалитета који они неспорно имају, самим тим што смо их на основу тога и бирали. Верујем да су се наместили и наговестили своје квалитете, али и да имају још много простора да напредују – наглашава Раставац.

Због резултата, игре, посете на стадиону и укупне атмосфере унутар и око ФК Војводина, поготово након неуспешне прошле сезоне, у Новом Саду се све чешће говори – „фудбал овде поново станује“.

– Максималан учинак у прва два кола ми се мање свиђа од ове пароле, јер она је нешто што покреће све. Ми сви знамо да ће ово да траје, а резултат ћемо дефинисати на крају. Да би то могло да се одвија позитивно и повољно, сви морамо бити укључени. Много се радујем због тога што се Нови Сад фудбалски пробудио и што има веру у то што радимо, што ће сигурно бити један велики подстрек за све нас током ове сезоне – истакао је Раставац.

Утакмица између Војводине и Спартака игра се у недељу у 21 сат на „Карађорђу“, уз директан ТВ пренос на каналу Арена премиум 2. Улазнице за овај меч ће моћи да се купе у недељу на благајнама стадиона „Карађорђе“, о чему се више информација може сазнати овде, а такође, ФК Војводина апелује на све посетиоце утакмице против Спартака да обавезно сачувају своју улазницу и након меча, јер ће са њом моћи да остваре одређену погодност о којој ће јавност бити обавештена у понедељак, а о чему се више информација може пронаћи овде.