Војводина – Спартак 0:0

Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Фудбалери Војводине играли су нерешено 0:0 против екипе Спартака, у трећем колу Супер лиге Србије.

Пред око 5.500 гледалаца на „Карађорђу“, екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић (од 61. Бјековић), Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Топић (од 85. Милошевић), Милосављевић (од 61. Зукић) – Барај, В. Симић, Нешковић (од 61. Бастајић) – Н. Николић.

Спартак: Манојловић, Шимура, Срећковић (од 61. Виторовић), Бијеловић, Тодороски (од 46. Станић), Остојић, Шћепановић (од 46. Ђурасовић), Митровић (од 73. Танасин), Тумбасевић, Филиповић, Обрадовић (од 84. Рошевић).

Пред почетак утакмице, организована је пригодна свечаност, с обзиром на то да је селектор У-17 репрезентације Србије и бивши фудбалер и тренер Војводине Радован Кривокапић уручио УЕФА трофеј младом Јовану Милошевићу, најбољем стрелцу недавно завршеног Европског првенства за кадете у Израелу и великој нади Војводине и српског фудбала.

Од почетка меча, Војводина је имала већи посед лопте и успела да пренесе игру на половину Спартака, који је такође играо нападачки и покушавао да искористи сваки прилазак голу Лазара Царевића. Прва прилика је виђена у 32. минуту, када је Милосављевић извео корнер, а Барај шутирао са петнаестак метара искоса, али је Манојловић ухватио лопту.

На другој страни, у 36. минуту је узвратио Митровић, који је ухватио волеј са петнаестак метара искоса, али је лопта отишла ван оквира гола. Само четири минута касније, поново је Воша могла до гола и то после сјајног дуплог паса између Вељка Симића и Немање Николића, након којег је Симић шутирао са четири-пет метара, али је Манојловић одбранио.

У 54. минуту, „стара дама“ је имала нову шансу и то након што је Барај извео корнер, а Немања Николић упутио ударац из прве са око пет-шест метара, али је лопта отишла неколико центиметара поред стативе. Николић је могао да се упише у стрелце и два минута касније, када је такође упутио ударац из прве и то након центаршута Вељка Симића, али је Манојловић одбранио.

Војводина је поново припретила у 60. минуту, када је Барај шутирао са око 20 метара, али је лопта отишла неколико центиметара поред стативе. Исти играч је био у шанси и у 72. минуту, када му је лепо лопту додао Немања Николић, Барај је шутирао, али је лопта погодила спољни део мреже.

Како се утакмица ближила крају, притисак фудбалера Војводине на одбрану Спартака је био све већи, али су праве шансе изостале, па је меч завршен ремијем.

Поделите са другима!

Go to Top