Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ПОНОВИ СТРЕСАН ПЕРИОД ИЗ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ

Под будним оком тренера Саве Ковачевића вредно тренирају фудбалери Младости из Бачког Јарка, поучени искуством из прошле сезоне, када су у последњем колу ухватили сламку спаса на војђанском ”југу“’. Нико не жели да се понови стресан период, већ да предстојећа трка за бодове буде обележена високим летом плаво-белих.
– Надам се да смо извукли поуке и да више никад нећемо доћи у ситуацију да у завршних 90 минута зависимо од других. Свима нам је пријао одмор, али брзо је прошао и већ смо ухватили замах са припремама. Радује ме одлична атмосфера међу играчима, даје нам елан за квалитетан рад без којег не можемо да рачунамо на добре резултате у првенству, чији почетак се примакао – каже Саво Ковачевић, тренер Младости.
Конкуренцију су заоштрили: Милош Ковачевић и Дејан Митровић (РФК Нови Сад 1921), Стефан Радовановић (Кабел), Никола Зељковић (Цемент) и Игор Плавшић (Бачка, Бегеч).
– Нисмо закључили списак, биће још освежења, а приоритет је ангажовање штопера. Ковачевић је повратник, поникао је на Ливадици. Преостала четворица добро су се уклопила, процена је да ћемо са њима добити нову енергију, неопходну за трку без турбуленција. Окосницу смо сачували, најтеже је било задржати Немању Ромића, по оценама многих најбољег голмана лиге. Звали су га са свих страна, али успели смо да се договоримо око наставка сарадње.
Јарачани су одиграли две пријатељске утакмице. Порази од српсколигаша ОФК Бечеја 1918 (1:3) и Младости из Турије (0:З), члана војвођанског ”Севера”, нису забринули стручни штаб, освежен Зораном Зукићем, који је одлучио да уплови у тренерске воде, и Слободаном Панићем из Школе фудбала Један тим.
– Много играча је на проби, добили су шансу. Хтели смо да проверимо и бонусе, па су ове две категорије играча имале највећи удео у укупној минутажи из два меча. У овој фази припремног периода не брину ме порази, али су помогли да стекнемо слику о могућностима играча који су желели да обуку дрес Младости – рекао је Саво Ковачевић, тренер Младости.

М. Менићанин

ПО ПЕХАР У БАЧКО ГРАДИШТЕ

Јарачани ће током викенда учествовати на турниру „Трофеј Бачког Градишта 2022“, а ривал у полуфиналу биће Препород из Новог Жедника, са војвођанског „Севера“.
– Не идемо на турнир само да бисмо учествовали, већ је циљ да покушамо да освојимо пехар, за додатно самопоуздање —јасан је Ковачевић.

ПОДРШКА ОД МИРКА ИВАНИЋА

Играчи поникли на Ливадици не заборављају где су направили прве фудбалске кораке. Један од њих је Мирко Иванић, играч Црвене звезде.
– Недавно смо причали, интересовао се око играчког кадра и амбиција. Мирко има огромно срце, никад није заборавио Бачки Јарак. Клубу је помогао и овог лета, као небројено пута раније — истиче Ковачевић.