Време читања: 2 минута

КОНФЕРЕНЦИЈА КЛУБОВА ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГЕ ”ЈУГ”

Одржана је Конференција клубова војвођанског ”Југа”, а у Новом Саду нису се појавили представници Хајдука, Индекса и Шајкаша 1908.
Присутнима су се обратили Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, и Миодраг Радаковић, председник Комисије за такмичење ФСВ.
За председника Конференције изабран је Слободан Пролић (Младост, Бачки Јарак), а за заменика Милан Алексић (Слобода).
Сходно одлукама са седнице Извршног одбора ФСВ од 8. јула, Зоран Алимпић обављаће функцију комесара за такмичење, док ће за суђење бити задужен Јовица Милин. Као и прошле сезоне, Мирослав Пупац је дисциплински судија.
На основу Одлуке о утврђивању износа чланарине за програмске активности, клубови су у обавези да најкасније до 5. августа на рачун савеза уплате чланарину за јесењи део првенства.
Трка почиње 13. августа и јесења етапа биће завршена 20. новембра, без ванредних кола. Жребом су извучени такмичарски бројеви, био је полудиригован, због молбе појединих, превасходно комшијских клубова, попут темеринске Слоге и Младости (БЈ), да у истом колу не буду домаћини, а у интересу љубитеља фудбала.
Прво коло: Хајдук (Д) – Славија, Раднички (НП) – Слога (Т), Словен – Ветерник, Слобода – Доњи Срем 2015, Јединство (Р) – Слога (Е), Дунав – Раднички (Ш), Младост (БЈ) – Шајкаш 1908, Индекс – Железничар.
М. Менићанин

МАТИНЕ У НОВОМ САДУ

Индекс и Славија биће домаћини недељом од 10 часова. Истог дана, али у поподневном термину, ривале ће дочекивати Доњи Срем 2015, Хајдук, Дунав и Јединство.

СЕМИНАР 9. АВГУСТА

Семинар за тренере клубова из Српске лиге ”Војводина” и све три групе Војвођанске лиге, биће одржан 9. августа у Новом Саду. Предавач је Милан Раставац, тренер Војводине.