Vreme čitanja: 2minuta

KONFERENCIJA KLUBOVA VOJVOĐANSKE LIGE ”JUG”

Održana je Konferencija klubova vojvođanskog ”Juga”, a u Novom Sadu nisu se pojavili predstavnici Hajduka, Indeksa i Šajkaša 1908.
Prisutnima su se obratili Miodrag Cvijić, generalni sekretar FSV, i Miodrag Radaković, predsednik Komisije za takmičenje FSV.
Za predsednika Konferencije izabran je Slobodan Prolić (Mladost, Bački Jarak), a za zamenika Milan Aleksić (Sloboda).
Shodno odlukama sa sednice Izvršnog odbora FSV od 8. jula, Zoran Alimpić obavljaće funkciju komesara za takmičenje, dok će za suđenje biti zadužen Jovica Milin. Kao i prošle sezone, Miroslav Pupac je disciplinski sudija.
Na osnovu Odluke o utvrđivanju iznosa članarine za programske aktivnosti, klubovi su u obavezi da najkasnije do 5. avgusta na račun saveza uplate članarinu za jesenji deo prvenstva.
Trka počinje 13. avgusta i jesenja etapa biće završena 20. novembra, bez vanrednih kola. Žrebom su izvučeni takmičarski brojevi, bio je poludirigovan, zbog molbe pojedinih, prevashodno komšijskih klubova, poput temerinske Sloge i Mladosti (BJ), da u istom kolu ne budu domaćini, a u interesu ljubitelja fudbala.
Prvo kolo: Hajduk (D) – Slavija, Radnički (NP) – Sloga (T), Sloven – Veternik, Sloboda – Donji Srem 2015, Jedinstvo (R) – Sloga (E), Dunav – Radnički (Š), Mladost (BJ) – Šajkaš 1908, Indeks – Železničar.
M. Menićanin

MATINE U NOVOM SADU

Indeks i Slavija biće domaćini nedeljom od 10 časova. Istog dana, ali u popodnevnom terminu, rivale će dočekivati Donji Srem 2015, Hajduk, Dunav i Jedinstvo.

SEMINAR 9. AVGUSTA

Seminar za trenere klubova iz Srpske lige ”Vojvodina” i sve tri grupe Vojvođanske lige, biće održan 9. avgusta u Novom Sadu. Predavač je Milan Rastavac, trener Vojvodine.