Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ У ЧЕТВРТОЈ ПРОВЕРИ ДОЧЕКУЈУ ОФК БЕЧЕЈ 1918

На истеку треће седмице припрема, фудбалери Слоге из Темерина, данас од 18,30 часова, угостиће српсколигаша ОФК Бечеј 1918. За чету тренера Мирка Давидовића, биће то четврта провера у процесу брушења форме пред трку на војвођанском ”Југу”. Црвено-бели су, током досадашњег дела припремног периода, победили ТСК (3:1), ремизирали са Фрушкогорцем из Сремске Каменице (2:2), уз пораз од Јединства из Руменке (0:2).
-Тренинзи се одвијају према зацртаном програму рада, уз одличан одзив играча. Немам замерки на досадашњи део припрема, упркос високим температурама, успели смо да план спроведемо у дело. Постепено подижемо форму и очекујемо још неколицину новајлија, да бисмо завршили причу око освежавања линија тима, чије контуре се постепено назиру – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.
Међу црвено-беле, вратио се Бошко Паповић (Подунавац), стрелац два гола на три контролна меча. Повратник је и Боро Пролић (ТСК), а новајлије су офанзивни везиста Филип Клаић (Индекс), голман Немања Милићевић (ШФ Петрика), дефанзивац Филип Унгар (Цемент), крилни нападач Мирослав Буквић (ТСК), Душан Радонић и Никола Полић (Младост, Бачки Јарак).
-Близу смо договора са још тројицом, њиховим доласком, закључили бисмо списак. Лига је сваке године све захтевнија, морамо добро да напунимо батерије и да благовремено пронађемо добитну комбинацију. Учинак из досадашња три контролна меча није мерило могућности, јер нисмо били комплетни, а шансу су добили и играчи на проби. Од меча са Бечејцима улазимо у завршну фазу.
После двобоја са Бечејцима, црвено-беле очекују још провере са ОФК Сиригом и Ветерником. На премијери гостују у Новој Пазови, потом дочекују Словен, па одлазе на мегдан Слободи (Доњи Товарник). Општински дерби са Јарачанима игра се у шестом колу.
-Никад се нисам оптерећивао распоредом ривала у првенству, са свима морамо да играмо пре или касније. Нема лаких противника, свака утакмица биће својеврсни бараж и такав приступ је неопходно да имамо од старта. Као и ранијих сезона, бићемо међу најмлађима, али то не умањује жељу да играмо леп фудбал и да избегнемо немирне воде, када се буде подвлачила црта – јасан је Мирко Давидовић, тренер Слоге.
М. Менићанин

РАСТАНАК СА ОСМОРИЦОМ

Отишли су Итан Дервиши (ОФК Бечеј 1918), голман Немања Ранков (Фрушкогорац, Сремска Каменица), Милош Ергарац (ТСК), браћа Иван и Срђан Кочиш (Његош, Ловћенац). Зелено светло за одлазак добили су још Ненад Гргић, Вукашин Авдаловић и Бранислав Ћелић.

РЕЉА ГОГИЋ БИСЕР

Двобој два темеринска клуба, минуле среде, пред изненађујуће добро попуњеним трибинама за пријатељски меч, украсио је Реља Гогић (15), најмлађи на терену. Четири минута пре краја, добио је зелено светло од тренера Давидовића да изведе пенал, а на одушевљење навијача Слоге, био је непогрешив.