Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су у гостима екипу Радничког 1923 резултатом 2:0 у четвртом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Вељко Симић у 62. и Филип Малбашић у 85. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Раднички 1923: Лековић, Цветиновић, Ивановић, Јовановић (од 46.  Максимовић), Крајишник, Миличић, Мирић (од 72. Убипарип), Срнић (од 83. Милисављевић), Стоиљковић, Влајковић (од 72. Томић), Зорић.

Војводина: Царевић – Бјековић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Топић, Милосављевић (од 88. Буснић) – Барај (од 58. Зукић), Симић (од 88. Кабић), Нешковић (од 75. Малбашић) – Н. Николић (од 88. Видаков).

Обилне падавине које су током читавог дана падале у Крагујевцу знатно су отежале услове на терену стадиона „Чика Дача“. Лопта се тешко котрљала по трави, што је смањило и могућност да тимови кроз пас игру дођу до озбиљнијих прилика и опасне зоне. Ипак, у 10. минуту Воша је имала прву велику шансу, након отете лопте на 30 метара, уследио је брз пас до Симића, који је одлично спојио Николића пред голом, али је његов ударац са петерца ногама зауставио голман Лековић.

Након тога, уследио је период без изразитих шанси, уз велику борбу на средини терена. Војводина је имала посед лопте, покушавала да гради акције, а следећу добру је створила у 40. минуту. Након нове акције по левом боку преко Ђорђевића, лопта је дошла до Николића који је проиграо  Симића, овај је гађао други угао, али је Лековић поново интервенисао. На одбијену је налетео и Ив Барај, али није успео да реагује боље и погоди мрежу.

Све у свему, Војводина је у потпуности доминирала, чак и на тешком терену, јер Раднички у првом полувремену није упутио ниједан ударац ка голу Лазара Царевића.

Домаћи тим је заиграо боље на старту другог дела игре и успео да пребаци тежиште ближе голу Војводине. Први покушај у наставку имао је управо Раднички, у 59. минуту, Максимовић је гађао главом, али недовољно снажно за Царевића.

У 62. минуту Воша је повела, Ђорђевић је са половине терена одличним дугим пасом пронашао Ђорђевића, који је уз прве послао оштру лопту на другу стативу, где је на правом месту био Симић за 0:1.

Војводина је од тог тренутка била фокусирана на одбрану свог гола, гостујући тим се одлично поставио и држао ривале далеко од гола и опасне зоне. Воша је имала лепу шансу да дуплира предност, Зукић је центрирао из прекида са леве стране, Симић је остао сам на другој стативи, главом је погодио спољни део мреже.

У 85. минуту Војводина је постигла и други погодак, Николић је послао дубински пас, Зукић је одлично побегао одбрани Радничког на левој страни, ушао у казнени простор и сачекао прави тренутак да врати повратну за Малбашића, коме није било тешко да погоди небрањену мрежу за 0:2.

Воша је до краја сачувала предност и после четири одигране  утакмице има 10 освојених бодова и заузима друго место на табели.