Време читања: 4 минута

ВОША ДОНЕЛА ТРИ БОДА ИЗ КРАГУЈЕВЦА

Са три победе и једним ремијем, фудбалери Војводине после четвртог кола Супер лиге Србије заузимају друго место на табели, позицију која води у друго коло квалификација за Лигу шампиона наредне сезоне. Уз то, црвено-бели су једина екипа која у досадашњем току првенства још увек није примила гол, а „стару даму“ је на прве три утакмице на „Карађорђу“ у просеку бодрило око 5.000 војводинаша.

Позитивним променама и узлету ФК Војводина допринело је много тога, почев од управе, стручног штаба, али наравно и самих играча, како оних који су овог лета задужили Вошину опрему, тако и оних који су већ били ту, али сада играју много боље и сигурније. Један од фудбалера који је од старта добио поверење тренера Милана Раставца је Сенегалац Ив Барај (30), који се показао као врло важан играч за офанзивну игру Војводине.

Он је и јуче наступио против Радничког 1923 у Крагујевцу, где се, иако није постигао гол, у неколико ситуација опет показао као врло опасан фудбалер по противника.

– Било је јако тешко играти јуче, јер је терен био скроз натопљен водом. Било нам је јасно да ту нећемо моћи да играмо онако како смо играли на нашем стадиону, јер у онаквим условима није могуће играти прави фудбал. Зато смо морали да променимо систем игре и на другачији начин дођемо до победе, у чему смо и успели – каже Барај.

Вошин интернационалац је задовољан учинком екипе у прва четири кола.

– Јесам задовољан оним што смо урадили до сада, али сматрам да смо могли и до свих 12 бодова. Ми се постављамо тако да у свакој утакмици желимо само победу. Видим да је само Црвена звезда успела да оствари четири победе на старту и очекујем да ћемо са њима тек водити жестоку борбу за врх – напомиње Барај.

На све четири досадашње утакмице, Барај се нашао у стартној постави „старе даме“, па је тако било и јуче, када га је у 58. минуту заменио Дејан Зукић, који је асистирао код другог гола Војводине.

– Тренер одлично ради свој посао, па је тако и јуче направио нормалне измене. Ја сам имао одређену паузу пре него што сам дошао у Војводину, сада сам се већ практично вратио у форму и могу да одиграм 90 минута, али када имате паузу иза себе, морате бити опрезни након повратка на терен, јер може лакше да дође до повреде, посебно на онаквом терену какав је био јуче. У сваком случају, ми смо екипа и на терену су увек они који у том тренутку могу највише да помогну, док од свих осталих имају максималну подршку, иако је логично и то да сваки играч жели да игра што више. Што се мене лично тиче, очекујем да ћу временом бити још бољи, јер то је могуће само кроз утакмице и такмичење – истиче Барај.

Месец дана такмичења у Супер лиги Србије је било довољно Вошином Сенегалцу да стекне слику о српском фудбалу.

– Лига није претерано тешка за играње, иако свака екипа против које смо играли до сада делује врло усклађено и организовано. Такође, сви су били претежно дефанзивно оријентисани. Из тог разлога, мислим да морамо да играмо брже, јер уколико лопта кружи полако, онда имају времена да се поставе у блок и тада их је много теже пробити. Ако хоћемо да наставимо са победама, сматрам да морамо мало више ризиковати током меча – наводи Барај.

Његовим досадашњим партијама задовољни су и навијачи Војводине, баш као што је и он задовољан својом новом средином.

– Нови Сад је фантастичан град и много ми се свиђа, иако га до сада нисам баш нешто много обилазио. Највише ми се свиђа атмосфера на нашим утакмицама, јер навијачи стварно много помажу екипи. Од првог до последњег минута нам шаљу само позитивну енергију и буквално нисам ниједном осетио било шта негативно. И због њих се надам да ћемо остварити што више победа ове сезоне – наглашава Барај.

Воша се тренутно налази на месту које води у квалификације за Лигу шампиона, а како време пролази, спортска јавност у Србији све озбиљније гледа на Војводину као на равноправног кандидата за ту позицију и на крају сезоне.

– Да, могуће је да изборимо пласман у квалификације за Лигу шампиона. Само морамо наставити овако и припремити се добро за сваку наредну утакмицу. И наравно, морамо веровати у то, јер у животу, први и основни предуслов да нешто постигнеш јесте да верујеш да је то могуће. За сада све иде добро, али сезона је дуга. Доћи ће и неки тежи дани, а тада ће се видети да ли смо права екипа или не – закључио је Барај.

У петом колу Супер лиге, Војводина је требало да се састане са Црвеном звездом на „Карађорђу“, али због обавеза Београђана у квалификацијама за Лигу шампиона, тај меч је одложен за 19. октобар. Воша ће тако прву наредну утакмицу одиграти у шестом колу, када ће, 13. августа, гостовати Колубари у Лазаревцу.