Vreme čitanja: < 1minut

MILAN ĐURIČIĆ 1961 – 2022

Čuveni fudbalski trener i nekadašnji šef struke i veliki navijač Vojvodine, Milan Đuričić Đumi, preminuo je danas u 61. godini života.

Rođen je u Novoj Pazovi, 31. oktobra 1961. godine.

Tokom dugogodišnje trenerske karijere, Đuričić je u dva na navrata predvodio Vojvodinu, 2005. godine i potom u sezoni 2009/10, kada je sa „starom damom“ stigao do finala Kupa Srbije.

Osim Vojvodine, predvodio je brojne klubove u svim rangovima takmičenja – Radnički iz Nove Pazove, Tekstilac, pančevački Dinamo, Cement, Srem, Mačvu, Zemun, Inđiju, Metalac, Radnički Niš, Zvijezdu 09, Napredak, bio je pomoćnik i privremeni trener u Partizanu, a takođe je bio i deo štaba omladinske reprezentacije Srbije, koja je u Litvaniji 2013. osvojila evropsko zlato.

Dugo je radio i u FS Srbije kao koordinator instruktorske službe, a kasnije je bio i mentor svim selektorima mlađih kategorija naše reprezentacije. Đuričić je bio i redovni predavač u školi za trenere UEFA i nesebično je delio znanje sa svima.

Fudbalski klub Vojvodina izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima, Fudbalskom savezu Srbije i svima koji su ga poznavali.

Đumi, počivaj u miru.