Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ УПИСАЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ НА ТУРНИРУ У БАЧКОМ ГРАДИШТУ, ПРЕДРАГ МАРКОВИЋ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ

Минулог викенда, фудбалери Младости из Бачког Јарка, освојили су 13. турнир ”Трофеј Бачко Градиште”, победивши у финалу домаћу Војводину (3:1), после преокрета, головима Владимира Остојића, Предрага Марковића и Николе Зељковића. Претходно су, у полуфиналу, надвисили Препород из Новог Жедника (2:0).
-У најави турнира, нагласио сам да не идемо у Бачко Градиште само да бисмо узели учешће, већ да освојимо пехар и улијемо додатну дозу самопоуздања. Војводина и Препород, чланови војвођанског ”Севера”, омогућили су нам да кроз два добра теста проверимо докле смо стигли у процесу тражења добитне комбинације за првенство. Немам пуно разлога за незадовољство, било је много више позитивних ствари, него грешака – каже Саво Ковачевић, тренер Младости.
Шансу су добили и играчи пристигли током прелазног рока: Милош Ковачевић и Дејан Митровић (РФК Нови Сад 1921), Стефан Радовановић (Кабел), Никола Зељковић (Цемент) и Игор Плавшић (Бачка, Бегеч).
-Делујемо све организованије и чвршће. На турниру смо добили само један гол, током првог полувремена финала, када су на терену биле млађе снаге. Уласком играча који поседују капацитет да буду носиоци игре, постигли смо три гола и преокренули резултат. Коцкица која недостаје у мозаику је штопер и то морамо под хитно да решимо.
Најбољи стрелац турнира, био је Предраг Марковић. Целу каријеру је провео у везном реду, а тренер му је силом прилика наметнуо улогу центарфора.
-Марковић је момак за пример. Упија савете као сунђер и не калкулише. Знам колико му је било тешко да се адаптира на нову улогу, па ми је драго што су голови стигли као награда. Волео бих да имамо више опција на тој позицији, али ситуација је таква да смо из постојећег кадра морали да црпимо решење.
После одлуке Зорана Зукића да се посвети тренерском позиву, као помоћник у стручном штабу, капитенску траку носиће Мирко Дринић, али због здравствених проблема прикључиће се накнадно.
-Док нам се Дринић не врати, траку је задужио Милош Ковачевић. Овде је поникао, научио фудбалску азбуку, а пролетос је био на Детелинари. Најбитније је да имамо одличну хемију у тиму, играчи се међусобно не посматрају као конкуренција, већ као борци за исти циљ. Клуб је на првом месту, не смемо никад више дозволити да до последњег минута стрепимо за опстанак.
Припреме плаво-белих су ушле у завршну фазу, па се назиру и контуре тима, од којег навијачи имају очекивања далеко већа од борбе за очување статуса.
-Играћемо два меча у два дана, јер желим да сви кандидати за место међу стартерима имају довољно расположивих минута да се покажу у најбољем издању. Стартујемо у првенству пред својим навијачима, дочекујемо Шајкаш 1908, који се кроз бараж вратио међу војвођанске лигаше. Сваки почетак је тежак, нарочито у улози домаћина, али ако желимо да будемо у горњој половини табеле онда се победе на Ливадици намећу као једина опција – рекао је Саво Ковачевић, тренер Младости.
М. Менићанин

ДУПЛИ ПРОГРАМ ЗА ВИКЕНД

Јарачани ће последњег викенда пред почетак трке на војвођанском ”Југу” имати дупли програм. У суботу ће угостити Фрушкогорац (Сремска Каменица), а дан касније темерински ТСК. Мечеве ће судити арбитри из Саудијске Арабије.