Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА 

ТСК – Младост (БЈ) 5:2 (3:0)

Темерин – Гледалаца: 200. Судија: Мохамед Ал Исмаил. Помоћници: Фахад Алумари и Ахмед Алвадани (Саудијска Арабија). Стрелци: Стјепановић у 3, 44. и 53, Радичић у 21. и Татић у 68. за ТСК, Папак у 62. и 76. за Младост.

 

ТСК: Војводић, Бјелановић, Ковачевић, Кнежевић, Радичић, Свитић, Татић, Пашка, Павлов, Пуповац, Стјепановић. Играли су још: Перишић, Варга, Лахош, Шушак, Ергарац, Ђурђевић.

 

МЛАДОСТ: Вуковић, Бешевић, П. Антонић, Акик, Ратић, Тодоровић, Дмичић, Ђумић, Папак, Радоња, Стојаковић. Играли су још: Митровић, Ковачевић, Радовановић, Драгољевић.

 

Дан раније, Јарачани су одиграли по укусу навијача, победивши Фрушкогорац из Сремске Каменице (6:1), па је тренер Саво Ковачевић на мегдан Темеринцима извео млађе снаге. Голеада је почела у 3. минуту, када је све урадио Стеван Павлов, па је Благоје Стјепановић, на линији, само потврдио погодак. Млади голман Вуковић, одличним реакцијама, потом је осујетио покушаје Свитића и Павлова. У 21. минуту, Алекса Кнежевић је изврсним центаршутем са леве стране пронашао Душка Радичића, а штопер домаћина је ударцем главом дуплирао капитал. Пред одлазак на одмор, Кнежевић је послао лопту преко пола терена, Благоје Стјепановић, бивши играч Младости, све је будно испратио и погодио мету – 3:0.

Стјепановић је, почетком другог полувремена, режирао хет-трик, после асистенције Николе Свитића. Уласком младог Стефана Радовановића, гости су организовали опасне акције, а могу да жале за неискоришћеном шансом Бојана Акика у 60. минуту. Био је испред голмана, али изнудио је само корнер. Немања Папак је, 120 секунди касније, подесио нишан, уз претходно одличан продор Дејана Митровића. Могао је да се упише и опорављени Милош Стојаковић, шутирао је директно у голмана, па је одмах стигла казна, јер је Алекса Татић крунисао проигравање Предрага Ђурђевића – 5:1. Коначан резултат, поставио је голгетерски расположени Немања Папак, из соло акције, нациљао је доњи угао.

М. Менићанин