Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ЈАВОР МАТИС – МЛАДОСТ ГАТ 2:1

Нови кормилар Младости ГАТ, Александар Линта дебитовао је поразом у Ивањици. Јавор је савладао Новосађане резулатом 2:1, после неизвесне борбе на стадиону крај Моравице.

– Тврда, такмичарска и борбена утакмица, видели сте, сви су негде до 90. минута стрепели за резултат и то је, ајде, нешто са чиме ја као тренер могу да будем задовољан. Жеља, залагање и енергија били су на завидном нивоу.

Младост ГАТ је брзо анулирала вођство после стреле Кембела, поготком Милана Миросављева, на пас Николе Поповића.

– Знали смо да је Јавор једна тврда и чврста екипа, знали смо да су јаки на прекидима и из тог једног прекида односно наставка прекида смо примили први гол. Успели смо да се вратимо и изједначимо.

Гол Луке Луковића одлучио је победника.

– Друго полувреме, имали смо на уму да ће први десетак минута бити паклено за нас. Примили смо тај други гол из једне акције, да ли је био наш или њихов аут није ни важно. Из наставка тога каснио је блок, успели су да изађу из тог блока, пребацили лопту на другу страну и леп погодак њиховог играча. Ми смо до краја утакмице покушавали, имали теренску иницијативу, наравно, и Јавор се одлучио, претпостављам, на то да сачува вођство.

Чини се да су Бистричани могли много више од једног гола, али…

– Жалим за бодовима, начин на који смо играли могу да будем задовољан. Наравно, било је ту доста грешака, али било је и неких добрих ствари, држаћемо се добрих ствари. Трудићемо се да у следећој утакмици дођемо до неких бодова. Честитке мом колеги Бонџулићу на победи – рекао је Александар Линта, шеф Младости ГАТ након неуспеха у Ивањици.