Време читања: 2 минута

ФС ВОЈВОДИНЕ

У Сремској Митровици, у Дому ученика средњих школа и на атлетском стадиону АК „Сирмиум“, у уторак и среду, 2. и 3. августа 2022. године, у склопу припрема за предстојећу такмичарску 2022./23. сезону, одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фудбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинар је отворио заменик председника ФСВ Горан Драча, који је у име председника ФСВ Драгана Симовића и у своје лично име делегатима и судијама пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења i просперитету Војвођанског фудбала.

Генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић, поздравивши учеснике семинаре,  истакао је да поред такмичарске неизвесности фудбалску Војводину очекује и веома битна јесен у којој морају да се одрже избори на свим нивоима, а да се од судијске организације очекује да буде фактор компактности и да на најбољи могући начин допринесе завршетку изборног циклуса.

Испред домаћина овог дводневног догађаја, града Сремске Митровице, учеснике семинара поздравио је Васиљ Шево, начелник градске управе за културу и спорт, захваливши Фудбалском савезу Војводине што се определио да овај значајан догађај одржи у њиховом граду, а да ће они учинити све да се учесници осећају ”као код своје куће”.

Председник Фудбалског савеза Града Сремска Митровица Ратко Грабић, који је био носилац подршке организације семинара, захвалио је Фудбалском савезу Војводине на поверењу и истакао да ће Сремска Митровица дати све од себе да буде што запаженији чинилац на фудбалској мапи Војводине.

На крају, председник Организације фудбалских судија ФСВ Бранко Павловић, који је са својим сарадницима Јовицом Шавијом и Николом Томичићем више него успешно руководио овим семинаром, изразио је задовољство начином одржавања овог семинара, захвалио је руководству ФСВ на подршци, захвалио граду Сремска Митровица на гостопримству и нагласио да су фудбалске судије спремне да наредни и такмичарски и изборни период учине периодом стабилности и поноса.

Након званичног отварања семинара учесници су посетили импресивни Музеј Срема и величанствену Царску палату Сирмиум у којима су се упознали са изузетно богатим културно-историјским наслеђем Сремске Митровице.

Проверу здравствене способности и судија и делегата извршила је Ординација спортске медицине „Sport Medico“ којом је руководио доктор Павле Максимовић са својом екипом.

Током преподнева другог дана семинара судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Илија Брдар, фитнес инструктор ФСС, са својом комисијом.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ је до детаља упознао делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

Посебан печат на овом семинару оставили су сјајне судије Супер лиге Србије Никола Радаковић, Иван Микалачки и Драган Перановић који су са невероватном жељом и несебичношћу пуна четири сата провели са судијама делећи са њима своје богато суперлигашко искуство. Судије су биле одушевљене предавањем, тренингом и показном вежбом које им је приредила ова феноменална тројка.

И судијама и делегатима су се обратили и Комесари за такмичење и суђење на њиховим лигама:

ВФЛ Север – Иван Бошњак и Срђан Завишин

ВФЛ Исток – Иван Шибул и Бојан Јевтић

ВФЛ Југ – Зоран Алимпић и Јовица Милин

У богатом дводневном програму учесницима су презентована Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала.

И делегати и судије су, такође, проверавали теоретску спремност путем тестирања.

http://www.fsv.rs