Vreme čitanja: 2minuta

MOCART BET SUPER LIGA

Pomoćni trener Vojvodine Miloš Bašić optimista je pred predstojeće gostovanje ekipi Kolubare u šestom kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

Nakon dvonedeljne pauze, fudbaleri „stare dame“ vraćaju se na teren, a Miloš Bašić najavljuje igru na pobedu i u Lazarevcu.

– Očekivanja u klubu kao što je Vojvodina uvek su velika pa je tako i pred ovaj meč. Naš cilj je da nastavimo da pružamo dobre partije, da kontrolišemo igru i dominiramo na terenu. Znamo šta nas čeka u Lazarevcu, da je Kolubara neugodna i disciplinovana ekipa, koja je sastavljena od pojedinaca za specifičan način igre sa dobrim blokovima, organizovanom odbranom i efikasnom tranzicijom i izuzetnim prekidama. Na sve to smo se i pripremali tokom protekle nedelje i verujem da ćemo bez obzira na te njihove kvalitete uspeti da nametnemo našu filozofiju i da se vratimo u Novi Sad sa tri boda – izjavio je Bašić.

Trener Milan Rastavac će moći da računa na gotovo sve prvotimce, pošto su van stroja Vladimir Miletić i Uroš Nikolić koji se i dalje oporavlja od povrede.

– Miletić je bolestan, a Uroš Nikolić je počeo sa lakšim treninzima, očekujemo da će se on pridružiti ostatku ekipe tokom naredne nedelje. Svi ostali su spremni, ali imamo još jedan trening u petak pre utakmice, tako da moramo da sačekamo i nakon njega će šef stručnog štaba odlučiti ko će igrati – rekao je Bašić.

On je dodao da je ekipa iskoristila pauzu i odloženi meč sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu da se što bolje pripremi i napuni baterije za sve izazove koji predstoje.

– Iskoristili smo ove dve nedelje da se pripremimo za neke nove segmente igre, pogotovo za ovakve ekipe, koje žele malo više da se brane. Iskoristili smo i da podignemo nivo fizičkih sposobnosti, a igrači su usput imali i dovoljno vremena da se odmore za sve predstojeće izazove – zaključio je Miloš Bašić.

Utakmica Kolubara – Vojvodina na programu je u subotu u 19 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 5.