Време читања: 4 минута

ВОЈВОДИНА

Фудбалски клубови Војводина и Кабел данас су потписали уговор о сарадњи, са заједничким циљем да играчи из омладинске школе „Илија Пантелић“ имају право место за свој даљи развој.

У прес сали стадиона „Карађорђе“, данас су уговор о сарадњи потписали председници ФК Војводина и ФК Кабел – Драгољуб Збиљић и Ненад Миљуш.

Тим поводом, председник Војводине истакао је значај овог договора за све младе играче из фудбалске академије „Илија Пантелић“, који ће имати прилику да се докажу и покажу да су будућност нашег фудбала.

– Ово је још једна од акција наставка ревитализације и потпуног враћања и јачања фудбала у Новом Саду. Без јаке Војводине, нема ни јаког фудбала у Новом Саду, па чак ни јаког српског фудбала. Као што видите, јака и велика Војводина недостајала је нашем фудбалу. Чак и када смо освојили Куп Србије, није била присутна оволика пажња медија и баш зато је привилегија и част бити на чеоном месту овог клуба. Наша важна порука нашим младим играчима јесте важност ове сарадње са фудбалским клубом Кабел, који наступа у трећем рангу нашег фудбала, Српској лиги, група Војводина. Многи наши млади играчи ће добити шансу да се докажу у Кабелу, под патронатом и наше струке, а чак ће и неке тренинге наставити да раде у ФЦ „Вујадин Бошков“. Овом сарадњом желимо да помогнемо нашим младим играчима, а они ће имати обавезу да се докажу и покажу да у будућности Војводина може да рачуна на њих. Верујемо у нови Управни одбор Кабела и да ће дечаци Војводине тамо имати праве услове за развој – рекао је Драгољуб Збиљић.

Председник ФК Кабел Ненад Миљуш захвалио се УО Војводине на указаном поверењу.

– Желим да се захвалим ФК Војводина и председнику Драгољубу Збиљићу зато што су препознали објективан потенцијал Кабела. Помогли су нам да нађемо право место у систему новосадског фудбала. ФК Кабел ове сезоне наступа у Српској лиги и у овом моменту резултати неће бити толико у првом плану, колико рад са младима и њихово усавршавање. Уз подршку Војводине, покушаћемо да будемо једна развојна екипа, с циљем да омогућимо великом броју играча да пронађу свој развојни пут у даљој каријери – истакао је Ненад Миљуш.

Председник Војводине одговарао је и на даља питања новинара, а једно од важнијих је и прелазни рок.

– Још увек је активна и динамична ситуација, а завршили смо 90% ствари које смо планирали. На столу имамо четири понуде за наше првотимце. Разматрамо могућности, да ли треба да сачекамо још полусезону или сезону за појединце. Донећемо одлуку у наредном периоду. Што се тиче долазака, планирамо да доведемо још двојицу играча. Спортски директор Јовановић је веома активан ових дана и мислим да ћемо сигурно довести још једно појачање. Преговарамо са једним великим именом, у питању је наш играч који игра у Шпанији, али не бих даље откривао детаље. Мислим да сада имамо добар тим и да нисмо у журби да морамо да се појачамо у некој линији тима. Свака линија тима изгледа добро, али то је само мој угао као председника, препуштам да то ипак анализира струка. Волим да анализирамо ствари након 10 одиграних кола, када имамо јаснију ситуацију када су у питању и резултати и учинак појединаца. Оно што је чињеница и најважније за нас, јесте да је клуб у протеклом периоду ношен неком новом енергијом и да су резултати за свако поштовање. Што се тиче приходовања, зарадили смо преко 2,5 милиона евра, а имамо могућности да зарада буде и знатно већа. Не журимо на плану финансија, јер важно нам је да, као код трансфера Милана Мајсторовића, задржимо проценат од наредне продаје, пошто ми заиста верујемо у те дечаке. ФК Динамо Москва има велики реноме, добили смо понуду са озбиљном цифром и процентом од наредне продаје и то нисмо могли да одбијемо. Овом приликом желим да честитам и нашем спортском директору на одличном досадашњем раду. Потпуно нас је отворио на тржишту ка Русији, Шпанији и циљ је да наставимо да остварујемо комуникацију и контакте и са осталим најјачим фудбалским земљама као што су Италија, Енглеска, Немачка, Холандија… Желим и да проширимо наш Управни одбор, преговарам са неколико бивших играча Војводине. Ово је наша нулта година, када постављамо ствари на своје место и праве резултате тек очекујем. Има више праваца за трошење зарађеног новца и не постоји спонзорски новац, а већи део средстава иде на функционисање клуба. И са тим у вези, желим да се похвалим и тиме да ми дајемо плате у дан, да дајемо премије у дан и желимо да наставимо да будемо дисциплиновани по том питању. За то су нам потребна и финансијска средства од трансфера – нагласио је Збиљић.

Први човек „старе даме“ осврнуо се и на незадовољство навијача Војводине суђењем на појединим утакмицама.

– Изненађен сам да нико од новинара није одрадио свој посао до краја. Очекујем да сви напишу онако како виде. Ја делим мишљење наших навијача и суграђана, међутим, ми смо можда субјективни, али баш зато медији треба да се укључе. Свака критика је добра, ја не видим проблем у томе да се напише да је судија погрешио, ако је стварно погрешио. Ми се нећемо оглашавати званичним саопштењима, јер се водимо политиком да покушамо да исправимо своје грешке. Утакмицу у Лазаревцу требало је да добијемо, јер смо били бољи тим. Ми ћемо се бавити нашом игром и шта можемо да урадимо боље, односно да унапредимо. Посао медија је да се баве осталим стварима и слободно пишите када се деси нека грешка, небитно је да ли је на штету или у корист Војводине. Критички став је увек добро дошао – рекао је Збиљић.