Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине ремизирали су у гостима са екипом Радника резултатом 1:1 у осмом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелац за Војводину био је Александар Буснић у 48. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Радник: Ранђеловић, Јокић, Суботић, Орешчанин, Медић, Богдановић, Стојановић, Бабић, Јездимировић, Игњатовић, Спасић.

Војводина: Н. Симић – Лазаревић (од 76. Бјековић), Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Буснић (од 76. Топић), Милосављевић – Барај, Зукић, Кабић (од 61. Нешковић) – Видаков (од 61. Милошевић).

Радник је имао прву шансу на мечу, Спасић је са дистанце шутирао, али је Симић парадом сачувао свој гол.

Воша је убрзо узвратила, Кабић је у 13. минуту прошао по левом боку, вратио повратну кроз петерац, а на другој стативи Зукић је замало закаснио да погоди небрањени угао. Након тога је шансу имао и Траоре, који је са ивице шеснаестерца ухватио волеј и шутирао преко гола.

Радник је повео у 21. минуту, Бабић је пронашао рупу у одбрани Војводине, проиграо је Спасића, који је погодио сам десни угао немоћног Симића за 1:0.

Воша је наставила да напада и да ствара шансе, а у Барај у 28. минуту је искористио лошу реакцију одбране Радника, примио је лопту на груди и са ивице шеснаестерца гађао даљи угао, али је голман Ранђеловић зауставио његов ударац. У 32. минуту Видаков је припретио после центаршута Лазаревића, главом је са петерца гађао поред стативе и то је био и последњи покушај у првом делу игре.

У првом нападу на старту другог  полувремена, Војводина је имала нову шансу, Лазаревић је одлично шутирао са дистанце, Ранђеловић је поново сачувао мрежу сјајном интервенцијом.

Голман Радника, након три успешне интервенције, није могао ништа у 48. минуту, када је Барај покренуо акцију пасом на леви бок до Милосављевића, који је вратио повратну кроз петерац, а тамо је сачекао Буснић за 1:1. Одмах након поготка и Барај је имао солидну прилику, али је резултат остао непромењен.

Воша је наставила да доминира, али се и Радник добро поставио и организовано бранио свој гол. Тренер Воше Милан Раставац одлучио је да освежи напад, увео је Милошевића и Нешковића уместо Кабића и Видакова, али су гости и даље тешко долазили до опасне зоне.

Следећу шансу Војводина је имала у 81. минуту када је Бјековић са 20 метара шутирао преко гола, што је уједно био и последњи покушај за промену резултата.

Војводина је везала трећи реми и сада је друга на табели са 13 освојених бодова.