Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Фудбалери Војводине победили су екипу Радничког из Ниша резултатом 3:0 у деветом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Ив Барај у 22, Вељко Симић у 51. минуту и Урош Николић у 82. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Бјековић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Милосављевић (од 86. Нешковић), Буснић – Кабић (од 56. Милетић), Симић (од 79. У. Николић), Барај (од 86. Зукић) – Н. Николић (од 56. Вукчевић).

Раднички: Стевановић, Томић, Штулић, Пејовић, Стајић, Стојановић, Марјановић, Савић, Месаровић, Петров, Аксентијевић.

Раднички је боље отворио меч и имао је прве две прилике у трећем и шестом минуту преко Томића и Марјановића.

Ипак, Воша је брзо одговорила и тежиште игре пребацила на половину ривала, а први шут имао је Милосављевић који је у 16. минуту шутирао преко гола са 18 метара.

Воша је повела у следећој озбиљној шанси, Ив Барај је погодио у 22. минуту. Николић је маестрално петом проиграо Кабића који је искоса са десне стране погодио пречку, а одбијену је прихватио Барај и прецизним ударцем послао лопту у доњи десни угао за 1:0.

Раднички је у 32. минуту имао трећи покушај, Марјановић је шутирао снажно са дистанце, али недовољно прецизно да савлада Царевића.

Нови ударац у оквир гола Раднички је имао у 37. минуту, Месаровић је искоса са леве стране гађао даљи угао, али је Царевић поново био на правом месту.

Воша је до полувремена успела да сачува предност, а потом и да почетком другог дела дуплира вођство голом Вељка Симића. У 51. минуту Ђорђевић је центрирао са левог бока, Николић је главом спустио до Симића који је са 10 метара ухватио волеј и погодио за 2:0.

Раднички је после само два минута био најближи голу, Штулићев ударац је одбранио Царевић, на одбијену је налетео Саша Марјановић, али га је Ђорђевић изблокирао, па је лопта уместо у гол, погодила стативу.

Раднички је наставио да напада и покушавао да се врати у меч, али се Војводина добро поставила и чувала резултат. Из једне такве ситуације уследила је добра контра домаће екипе коју је завршио Барај непрецизним ударцем са ивице казненог простора.

У финишу меча шансу је добио и Урош Николић, након повреде, и у 82. минуту је из првог контакта са лоптом погодио за 3:0. Николић је примио лопту на ивици шеснаестерца и погодио сам леви угао за недостижну предност „старе даме“.

Војводина је тако дошла до своје четврте победе ове сезоне и заузима треће место на табели са 16 бодова.

ФОТО: ФК Војводина