Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ВОЈВОДИНА – РАДНИЧКИ НИШ 3:0

Тренер Војводине Милан Раставац задовољан је игром и резултатом у победи над нишким Радничким.

Фудбалери „старе даме“ вечерас су прекинули низ од три ремија победом над Радничким резултатом 3:0, а Раставац сматра да су његови играчи на овој утакмици награђени за досадашњи рад.

– Мој утисак на крају ове утакмице јесте да смо добили награду за неколико мечева уназад. У неким претходним мечевима били смо бољи у неким сегментима наше игре, али смо данас у односу на њих постизали голове. Развој ситуације у другом полувремену довео нас је у позицију да можемо да из контра напада угрозимо гол ривала. Морамо бити свесни да смо имали ривала који је свима успео да постигне погодак осим Црвеној звезди и зато ми је изузетно драго што смо сачували мрежу и вратили ту чврстину по којој смо били познати. Раднички је показао да је добар ривал, намучили су нас у свему што смо покушавали да изведемо, али смо успели да се издигнемо и пронађемо пут до победе. Успели смо да поведемо у првом полувремену, а у другом да постигнемо и други гол на време и да онда утакмица тече у ритму који нама одговара. Успели смо да смањимо њихове прилике из контра напада и то је било кључно, јер су ту веома јаки. Раднички је зато и остављао простор иза леђа и тако смо и ми долазили до прилика да постижемо голове. Резултат нам је изузетно битан, и због бодова и због три дата гола, јер нас већ у недељу очекује утакмица против Вождовца и ми ћемо се потрудити да останемо у победничкој серији – рекао је Раставац.

Он је истакао да га посебно радује начин на који су навијачи испратили његов тим после вечерашње победе.

– Ми играмо фудбал због навијача, али ово што смо доживели на крају утакмице је нешто чему тежимо и што ћемо памтити. Када разгалимо срца наших навијача то значи да смо урадили много добрих ствари на терену – истакао је Раставац.

Тренер Воше је похвалио и повратак Уроша Николића који је постигао погодак из првог додира са лоптом за коначних 3:0.

– Квалитет Уроша Николића никада није био споран. Он је играч који је потврдио свој ниво, али је имао одређених здравствених проблема. Ми смо у таквој ситуацији направили заједнички договор да помогнемо ми њему и да помогне он нама када буде спреман. Данас смо први пут могли да рачунамо на њега и он је одмах постигао гол, и мислим да је такође награђен за уложени труд да би се вратио на терен – истиче Раставац.

Он је за крај истакао да постоји и посебан програм рада са Кабићем.

– Кабић је одиграо младалачки, раздрагано, са одређеним нивоима изузетног квалитета, са одређеним нивоима непотребних грешака, али све је то очекивано. Ми са њим такође имамо један договор, да исправимо његове грешке и да искористимо потенцијал који има и који показује на свакој утакмици. Видећемо да ли ће почети и наредни меч, али смо сигурни да ће одиграти велики број утакмица. И он је свестан да није још увек спреман да игра по 90 минута у континуитету, али ће свакако бити наш важан члан – закључио је Раставац.

ФОТО: ФК Војводина