Време читања: 2 минута

ИЗ ОЛИМПИЈАКОСА У ,,СТАРУ ДАМУ”

Никола Чумић од данас је нови члан Војводине.

Он је данас потписао трогодишњи уговор са „старом дамом“, а стиже из грчког Олимпијакоса.

Председник Војводине Драгољуб Збиљић захвалио се руководству Олимпијакоса и честитао Николи Чумићу на трансферу у редове „старе даме“.

– Ово је велики дан за нас, јер је овај трансфер доказ да немогуће може да постане могуће ако довољно желите. У наше редове је дошло велико име и част нам је што је Никола Чумић нови члан Војводине. Такође, желим овом приликом да се захвалим управи Олимпијакоса на челу са председником Маринакисом, који је показао да поштује наш клуб и да има високо мишљење о нашем новом пројекту. Николи Чумићу желим много среће, да нам помогне у остваривању наших циљева. После свега што смо урадили до сада, заиста мислим да је за нас само небо граница – поручио је председник Војводине Драгољуб Збиљић.

Чумић је рођен у Ужицу, 20. новембра 1998. године, а и поникао је у Слободи, из које је преко Металца стигао до нишког Радничког у ком је ступио на велику сцену.

Годину дана у Радничком, од јануара 2019. до 2020. било је довољно да га сними и откупи Олимпијакос, али је Чумић остао да се развија на „Чаиру“. По доласку у Грчку није имао значајну минутажу, па је ишао на позајмице у Спортинг из Хихона и швајцарски Луцерен.

Чумић може да игра на више различитих позиција у нападу, али је углавном играо као крилни нападач, тако да ће Милан Раставац сада имати још јачу конкуренцију уз Филипа Малбашића, Уроша Кабића, Ива Бараја, Михајла Нешковића и Владана Новевског.

– Јако сам срећан што сам обукао дрес Војводине, пре свега желим да се захвалим председнику Драгољубу Збиљићу и спортском директору Јовановићу на указаном поверењу. Преговори су били дуги, али смо на крају успели да пронађемо договор са Олимпијакосом и да коначно постанем члан Војводине. Свидео ми се нови пројекат Војводине, цео град је стао иза клуба и очекујем да ове сезоне будемо у врху. Дошао сам овде да помогнем и да дам све од себе да се следеће године у Новом Саду играју европске утакмице. Потпуно сам спреман, одрадио сам припреме са Олимпијакосом, наравно, недостају ми такмичарске утакмице, али физички се осећам одлично. Након разговора са тренером видећемо да ли ћу бити у конкуренцији за недељни меч против Вождовца – рекао је Чумић, који ће задужити дрес са бројем 24.

Чумић је осмо појачање Војводине овог лета пошто су пре њега дошли – Лазар Царевић, Мамаду Траоре, Радомир Милосављевић, Ив Барај, Филип Малбашић, Урош Николић и Немања Николић.