Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Тренер Војводине Милан Раставац радује се предстојећем сусрету са Вождовцем у 10. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Војводина ће у недељу од 18.00 угостити Вождовац што је уједно и сусрет директних ривала у борби за места која воде у Европу наредне сезоне.

– Радујем се овој утакмици из два разлога. Први је што имамо прилику да наставимо победнички низ, а други што испред себе имамо противника којег да бисмо победили морамо да се истакнемо у нечем изузетном. Или у јако добром тимском издржавању или у неким екстремно добрим индивидуалним квалитетом. Очекујем да због тога ова утакмица извуче најбоље из нас, јер је то неопходно за победу. Самим тим довољно сам рекао и о екипи Вождовца. Они имају својствену идеју у игри и изузетан тимски квалитет. Наш задатак ће бити да разбијемо ту њихову контролу игре и у оној мери у којој успемо у томе, толико ће бити више простора за нас. Припремамо се на тај начин да деструкцијом њихове игре наметнемо нашу и будемо доминантнији на терену. Вождовац је једна складна екипа, која има квалитете у свим линијама тима без израженог појединца који се истиче. Опасни су по боковима, у централни, имају сигуран пас преко бекова, штоперски пар је такође добар, не чека нас лак ривал, али сигурно да можемо да их угрозимо ако их избацимо из њиховог ритма – рекао је Раставац.

Овај меч биће потенцијална прилика за деби Николе Чумића, а ван строја и даље је само Филип Малбашић.

– Филип Малбашић је и даље ван тренажног процеса, остали су на располагању. Чумић долази из тренажног процеса, није тренирао са првом екипом Олимпијакоса, али је важно да је прошао припреме и да је физички спреман. Ако не буде играо сад, за следећу утакмицу ћемо сигурно рачунати на њега. Војводина је њиме добила једног стабилног играча, са изузетним карактеристикама у фази офанзиве, што у дриблинзима, што у сарадњи са саиграчима и са брзинским способностима. Он може да игра све позиције у нападачком делу тима, што је веома значајно за наш тим у овом тренутку. Чумић има свој рејтинг, кредибилитет који је стекао играјући у овој лиги. Ми верујемо да можемо да му помогнемо да настави да напредује и да нам исто тако он донесе све оно што је већ успевао у Супер лиги Србије – рекао је Раставац.

Вождовац је први у низу, на папиру, тежих ривала у предстојећем периоду, али Раставац верује да Војводина може да угрози сваког противника.

– Оно што долази иза имена противника и њихових квалитета који су им донеле одређене позитивне резултате, доноси различит проблем испред нас. С једне стране ћемо против тежих противника имати неке лакше сегменте у нашој игри, тако да се то на неки начин компензује. По именима су неки ривали тежи и по томе што су у игри захтевнији и квалитетнији, али уједно и нама отварају просторе које нисмо имали против неких досадашњих ривала. Управо тај неки простор верујем да ми можемо да искористимо и да поседујемо квалитет да угрозимо сваког противника – закључио је Раставац.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, два сата пре почетка утакмице.

Улаз на источну трибину биће слободан за све који на утакмицу дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Утакмица Војводина – Вождовац на програму је у недељу од 18 часова уз директан пренос на каналу Арена спорт 3.