Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ВОЈВОДИНА – ВОЖДОВАЦ 2:1

Тренер Војводине Милан Раставац поносан је на свој тим, али и на навијаче „старе даме“ након победе над Вождовцем.

Војводина је головима Николе Чумића победила Вождовац у 10. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Као што сам рекао и у најави, Вождовац је екипа коју ако желите да победите, морате да извучете оно најбоље из вас. Мислим да се нама то управо десило. Утакмица је била садржајна са свих аспеката, и верујем да је публика могла да ужива у вечерашњној представи. Захвалио бих се и селектору Драгану Стојковићу и представницима ФС Србије који су дошли да гледају нашу утакмицу. Следеће што морам да напоменем јесте да ми овакву утакмицу не бисмо победили без подршке навијача. Они нас носе ове сезоне, долазе у великом броју и на гостујуће утакмице и осети се та позитивна атмосфера која је пренета и на терен. Да би се победио Вождовац, потребно је уз подршку и да се поклопе све коцкице и ми смо јако задовољни што су се вечерас и сложиле. Верујем да ћемо наставити да се развијамо и да играмо што бољи фудбал – рекао је Раставац.

Он се посебно осврнуо на партију Николе Чумића, који је ушао у игру у другом полувремену и постигао оба поготка.

– Ја сам фокусиран само на то да извучемо оно најбоље из Николе Чумића и како да он постане што сврсисходнији у нашој игри. За ову утакмицу нема потребе много коментарисати, јер боље од овог не може, али треба остати на земљи. Најважније је да он остане заједно са нама на овом путу и идеји због које је и одлучио да дође у Војводину – истакао је Раставац.

Тренер Воше потврдио је да је Лазар Царевић морао да напусти терен због повреде.

– Царевић је осетио бол у колену и нисмо желели да ризикујемо и морали смо да га изведемо из игре. Међутим, као што сам и говорио, опет ћу поновити да сам изузетно задовољан са оба наша голмана. Нажалост, сплет околности је такав да неко мора да остане на клупи, али ја сам задовољан како је Симић одговорио на задатке – изјавио је Раставац.

Њега посебно радује зрелост у игри Војводине, нарочито у периодима када је Вождовац доминирао.

– Вождовац поседује аутоматизме у својој игри, који имају и свој континуитет и заиста су одлични у позиционирању. Видело се да им је тешко парирати када су тако постављени. Ми смо тражили свој моменат када ћемо то да разбијемо. То смо добили неким изменама, а вероватно и чињеницом да их је њихова добра игра мало и уморила. Мени је изузетно драго што смо коначно показали зрелост, коју нисмо у тој мери приказали на неким претходним утакмицама. Посебно се то односи на периоде игре када је екипа била у подређеном положају, што је саставни део фудбала. Најважније је да растемо и што имамо простора за напредак и што га за сада све више користимо – закључио је Раставац.

У наредном колу Војводина гостује екипи Чукаричког, у недељу од 19 часова.