Време читања: < 1 минут

СЛАБ УЧИНАК ГРАДИШТАНАЦА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”СЕВЕРУ”

Кратко је трајала сарадња тренера Светозара Совиља и Војводине из Бачког Градишта, јер је до споразумног прекида дошло после четири кола на војвођанском ”Северу”. Градиштанци су стартовали мимо очекивања, уписали су три пораза, уз победу из двобоја са Херцеговцем (1:0). Забрињавајући је и учинак стрелаца, пошто је једини гол, током досадашњих 360 минута, потигнут са беле тачке.
Кикс у окршају са Препородом (1:2), упркос раном вођству, упалио је аларм. Када тим добије два гола у последњих 15 минута, то је одраз недостатка концентрације и кондиције, неопходне за борбу до последњег судијског звиждука. Чињеница је да припремни период није протекао по плану, посматрано кроз призму одзива на тренинзима и то је неминовно дошло на наплату кроз мршав бодовни салдо.
Тешко је и навијачима клуба основаног 1913. године, навикнутих на берићетну бодовну шетњу у првенству и константан пласман у врху ”Севера”. Наравно да тренер није искључиви кривац за резултатска посрнућа, али као први у ланцу одговорности прихватио је терет на своја леђа.
Руководство клуба је у потрази за наследником на клупи, кога очекује све, само не лаган задатак да пробуди победнички дух у екипи. Ретка олакшавајућа околност у тренутној деликатној ситуацији је да постоји простор да се исправе грешке и надокнади пропуштено. Време ће показати да ли је недовољна физичка припремљеност била узрок резултатског подбачаја или је за поједине играче ”Север” (пре)крупан залогај, супротно личном мишљењу о потенцијалу за велика дела.
М. Менићанин