Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Младост ГАТ из Новог Сада прекинула је црни низ од пет узастопних пораза, у Нишу, ремијем са Радничким. Екипа Александра Линте налази се на претпоследњем месту са свега пет освојених бодова пред меч са суботичким Спартаком који се налази у мини-кризи резултата. Шеф струке Новосађана истиче да је кључно да, овога пута, његова екипа прва дође до вођства како би дошла до преко потребних бодова.

– Спартак је озбиљна екипа, то су показали на почетку првенства кад су направили неколико добрих резултата. Добро су организовани, дисциплиновани и играју са доста енергије. Неће нам бити лако. Кључна ствар, што нисмо имали у претходним утакмицама, да пробамо да први постигнемо гол. Голови мењају ток утакмице и дају додатно самопоуздање играчима. Било би нам много лакше да квалитетну игру крунишемо поготком први, а не да крећемо из дефицита, као што је то био случај у Ивањици, Нишу, Крушевцу, против Новог Пазара, јер је то онда за нијансу теже и захтевније. Не тражим нешто специфично од играча, само да што више имамо лопту у свом поседу. Такође, више сам за идеологију да не чекамо да противник погреши већ да се ми све питамо. Играчи су способни то да изнесу, а то су донекле и показали – каже шеф струке Младости, Александар Линта.

Уз десну аут линију, Марко Мандић рођен 1999. одлично обавља посао, иако је дебитант на великој сцени.

– Жељно ишчекујемо недељну утакмицу, играмо код куће и пред нашом публиком. Прижељкујемо да после низа лоших резултата упишемо победу и кренемо ка горе. Добро смо радили и мислим да нећемо имати проблема уколико испоштујемо договор из свлачионице и захтеве шефа спроведемо у дело – јасан је Марко Мандић, десни бек.

Меч 11. кола Моцарт Бет Супер лиге између домаће Младости ГАТ и гостујућег Спартака из Суботице игра се у недељу (17.00) на стадиону ,,Карађорђе” у Новом Саду.