Време читања: 2 минута

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

ОФК Бачка – Борац Шајкаш 3:1 (2:1)

Стадион: Славко Малетин Вава – Гледалаца: 300
Главни судија: Дејан Петровић (Вршац)
Први помоћни судија: Алекса Бибин (Зрењанин)
Други помоћни судија: Милан Рунић (Житиште)
4. судија: Душан Белић (Зрењанин)
Делегат утакмице: Бранислав Ћаћић (Ириг)

Стрелци: 1-0 Зиндовић 6. мин 2-0 Тасић 17. мин 2-1 Крстевски 35. мин 3-1 Тасић 84. мин

Жути картони: Кнежевић, Леђанац, Трифуновић, Илић, Манојловић, Петковић, Шарац (Бачка), Крстевски, Стојановић, Топић, Кованушић, Кулпинац, Бјекић (Борац)
Црвени картон: Тасић (Бачка), Кулпинац (две јавне опомене) (Борац)

БАЧКА: Кнежевић, Леџанац, Ракић, Глувић, Трифуновић (од 61. мин Шарац),Седлар (од 73. мин Петковић), Тасић, Шћепановић (од 90. мин Јевтић), Зиндовић, Манојловић, Илић (од 90. мин Стаматовић)

БОРАЦ: Петровић, Кулпинац, Крстевски, Топић, Кованушић (од 82. мин Мрђа), Стојановић, Илић, Гргић, Мирковић, Божић, Торбица

Бачка је надиграла лидера, екипу Борца из Шајкаша и заслужено дошла до нова три бода.

Тек што је судија Петровић означио почетак утакмице, у 6. минуту млади Никола Зиндовић доводи „Плаве“ у вођство од 1-0. Тај погодак као да је дао крила домаћим фудбалерима који су наставили да притискају дефанзивце Борца, те је Тасић у 17. минуту дуплирао вођство Бачке на 2-0.

Гости су некако успели да се тргну из почетног шока и у 35. минуту преко Крстевског смање предност Бачке на 2-1 и утакмица се вратила у егал. Морамо реци да се играло веома оштро и агресивно на обе стране те је главни арбитар Дејан Петровић на овом сусрету показао чак 13 јавних опомена а раније на туширање послао је Тасића показавши му директан црвени картон и Кулпинца из редова гостију због две јавне опомене. Пре одласка на туширање, Тасић је у 84. минуту постигао свој други гол на утакмици и поставио коначан резултат утакмице Бачка – Борац 3-1 за нова три бода „плавих“.

http://www.ofkbacka.rs