Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Јавора резултатом 2:0 у 12. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Војводина је до шесте победе дошла аутоголом Ђукића у 23. и голом Бараја у 81. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Топић (од 89. Зукић), Милосављевић (од 77. Буснић) – Малбашић (од 77. Барај), Симић (од 86. Кабић), Чумић – Н. Николић.

Јавор: Вулић, Обрадовић, Ђукић, Николић, Гојковић, Долмагић, Грабеж, Дукуре, Кембел, Марчић.

Војводина је кренула офанзивно од самог почетка, а први је припретио Чумић, после 15 минута игре, али је његов ударац зауставио голман Вулић. Након тога, Малбашић и Ђорђевић су пробали са дистанце, али без опасности по гол Вулића.

Воша је наставила да игра на половини ривала, али се Јавор одлично бранио све до 23. минута када је Ђукић неспретном реакцијом постигао аутогол. Милосављевић је извео корнер са леве стране, а лопта је погодила Ђукића на другој стативи и упала у мрежу Јавора за 1:0.

Гостујући тим је први пут шутирао ка голу Царевића на истеку часа игре, Дукуре је покупио једну одбијену и са 20 метара послао лопту преко гола.

Јавор је још ближи голу био у 43. минуту када је Царевић боксовао лопту до Грабежа који је испред себе имао празан гол, али је са десетак метара шутирао преко пречке.

У последњим тренуцима првог полувремена, Воша је имала нову шансу после корнера, овај пут је Јеличић главом гађао поред леве стативе, али промене није било, па је „стара дама“ на паузу отишла са предношћу од једног гола.

Воша је наставила да држи контролу у игри и на старту другог полувремена, али је Јавор био тај који је имао прву велику шансу. Кембел је побегао иза леђа одбрани Војводине, избегао је офсајд и изашао сам на Царевића, али је голман Воше одличном интервенцијом сачувао своју мрежу.

Воша је узвратила у 62. минуту, Лазаревић је извео прекид са десне стране, Николић је одлично примио лопту и изградио себи позицију за ударац, Вулић је сјајно интервенисао и спречио сигуран гол.

На истеку 70. минута поново је Вулић сачувао Јавор, Вељко Симић је са 15 метара гађао под пречку, голман гостујуће екипе је опет био на месту.

У 77. минуту Милан Раставац је направио двоструку промену и тиме је потврдио победу, пошто је увео Бараја који је четири минута касније погодио за 2:0. Немања Николић је несебично проиграо Бараја, који је повукао лопту удесно и са ивице петерца погодио супротан угао за 2:0.

У 87. минуту Јавор је имао најбољу шансу за гол, Грабеш је прошао по левом боку, стигао до петерца и снажно шутирао у први угао, али је пречка сачувала Војводину.

До краја није било промене резултата, Воша је уписала шести тријумф од почетка сезоне и сада следује двонедељна пауза, а потом дерби са Партизаном у Београду.