Време читања: 2 минута

ТРЕНЕРИ ДАРКО НОВИЋ И ДРАГАН ЋУЛУМ ПРЕДВОДЕ УС МОНАСТИР У АФРИЧКОЈ ЛИГИ ШАМПИОНА

На афричкој обали Средоземног мора, српски језик је у моди, али не због туриста, који уживају у чарима Туниса, већ због фудбалске магије тренера Дарка Новића и помоћника Драгана Ћулума, којом су опчинили играче клуба УС Монастир, па исписују блиставе странице за клупски алманах.
Новић је штопер из шампионске генерације Обилића и афричко тло му је, изгледа, суђено за тренерско доказивање, пошто је претходно предводио алжирски Сетиф.
-Провео сам леп период у Алжиру, играли смо полуфинале афричке Лиге шампиона. Сада ме исти изазов очекује за кормилом УС Монастира, при чему нам се путеви укрштају са Ал Ахлијем из Каира. Циљ је да догурамо што даље, док у првенству желимо да освојимо титулу – каже Дарко Новић.
Препрека у квалификацијама за Афричку лигу шампиона, био је АПР, првак Руанде.
-У гостима смо поражени са 1:0, али у реваншу се ривал ништа није питао (3:0). Предстоји мегдан са Ал Ахлијем, мени ће то бити реприза мечева из маја, када сам Сетиф предводио у окршајима са најтрофејним клубом на свету. Препуштамо ривалу улогу фаворита, али прижељкујемо изненађење и нисмо без шанси – јасан је Дарко Новић.
За помоћника је изабрао Ћулума, некадашњег чувара мреже, са тренерским искуством у Саудијској Арабији, УАЕ, Кувајту…
-Привилегија је радити у организованом клубу, какав је УС Монастир. Прошлу сезону је окончао на другом месту, изгубивши титулу у претпоследњем колу, ремијем са Сфаксом. Амбиције су поново шампионске, а задовољство је бити десна рука Дарку Новићу, који је стекао завидну тренерску репутацију у земљама Азије и Африке – каже Драган Ћулум.
На ободу Сахаре, фудбал изазива велику пажњу. Стадиони су пуни као кутија шибица, не само на мечевима Афричке лиге шампиона, већ и у првенству.
-За обојицу је ово занимљиво искуство, први пут смо у Тунису и уложићемо максимум знања и енергије да бисмо остали запамћени по добрим резултатима. У новембру планирам долазак у Србију, породица је у Бачком Јарку, а срце увек куца за моју Младост, па пратим дешавања на Ливадици без обзира на којем крају света се налазио – истакао је Драган Ћулум.
М. Менићанин