Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНСКИ ТСК БЕЗ ПОРАЗА ПОСЛЕ ШЕСТ КОЛА У ПРВОЈ НОВОСАДСКОЈ ЛИГИ

Трка се тек захуктала у Првој новосадској лиги, али већ сада је извесно да ће темерински ТСК бити у кругу кандидата за пласман на војвођански ”Југ”. Из шест одиграних мечева, црвено-бели су освојили 14 бодова, уз гол-разлику 14:6, па су најближи пратилац лидера ОФК Југовића, са максималним учинком.
-Минулих сезона, резултати су били подједнако добри, чиме је лествица постављена високо. Када сам летос преузео кормило, знао сам каква су очекивања и са пуно мотива упустио сам се у уигравање тима, освеженог са десеторицом новајлија. Корените кадровске промене, носиле су дозу ризика, али први кораци у првенству показују да смо направили добру селекцију играча – каже тренер Михајло Козомора.
Темеринци су прегрмели незгодан распоред у уводним колима. Одмерили су снагу са Цементом и Фрушкогорцем, конкурентима за највиши пласман, имали два комшијска дербија, у Сиригу и Госпођинцима…
-На премијери смо победили Фрушкогорац (2:1), а потом комшијски ОФК Сириг (1:0). Испромашивали смо се против Бачке (2:1), затим је уследио реми са Јединством (2:2), у мечу који смо окончали са играчем мање. Дерби са Цементом (1:1) је показао да оба тима имају покриће за високе циљеве, док смо минулог викенда, без четворице првотимаца, били убедљиви на гостовању Омладинцу (6:1).
У тиму је одлична хемија. Новајлије су се аклиматизовале брже од очекиваног, па посматрано са трибина делује да је екипа дуго на окупу.
-Позитивна атмосфера у свлачионици, уз редовне доласке на тренинге, представља темељ успеха. Серија без пораза, улила је додатно самопоуздање. Сваком ривалу посвећујемо подједнаку пажњу и не заносимо се да постоје лаке утакмице. Обазриви смо, нарочито имајући у виду чињеницу да против нас сви играју изнад максимума.
На једном од најлепших терена северно од Дунава, у недељу гостује ОФК Футог, који је пролетос усред Темерина шокирао навијаче црвено-белих, предвођен капитеном Зораном Сираром (45), најискуснијим играчем лиге.
-Половином октобра предстоји дерби са Каћанима. Тренутно су лидери, без изгубљеног бода. До тада, имамо три препреке и желимо да задржимо победнички курс. Футожани су најискуснији тим каравана, могу сваком да буду камен спотицања. Верујем у играче и њихову жељу да новом победом добију сатисфакцију за посвећен рад на тренинзима – јасан је Михајло Козомора, тренер Темеринаца.
М. Менићанин

КОРАК ДО ФИНАЛА КУПА

Темеринци одлично гурају и на другом колосеку. Победа над Татром из Кисача (3:1), отворила је врата полуфинала Купа ФСГ Нови Сад, а препрека ка финалу биће Фрушкогорац.
-Близу смо финала, али неће бити лако са Каменичанима, скоцкали су добар састав. Калкулисања нема, у борбу за пехар може само један тим.