Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ЈУГ”

Јединство – Словен 2:3 (0:1)

Руменка – Гледалаца: 250. Судија: Милош Ивановић (Нови Сад) 7,5. Стрелци: Јањић у 55, Иван у 81. за Јединство, Цвијић у 35, Илић у 52. и Видовић у 90+3. за Словен. Жути картони: Јелић, Рац, Ивановић, Тришић (Јединство), Видовић, Симић (Словен).

ЈЕДИНСТВО: Ђурикин 6,5, Рац 6,5 (од 77. Петровић -), Ђекић 6,5 (од 83. Сендерак -), Јелић 6,5, Самарџић 6,5, Ивановић 6,5, Јањић 7, Иван 7, Јовишић 6,5 (од 46. Ковачевић 7), Тришић 7, Пантић 6,5 (од 46. Радека 6,5).

СЛОВЕН: Шегавац 7, Симић 7, Савиновић 7, Јовановић 7,5, Јандрић 7 (од 69. Видовић 8), Пузић 7 (од 84. Маловић -), Илић 8 (од 84. Ступар -) , Живковић 7 (од 84. Дамњановић -), Стојисављевић 7, Батало 7, Цвијић 8,5,

Играч утакмице: Стефан Цвијић

Мало је фалило да у утакмици сезоне на војвођанском “Југу” не буде победника, а за другачији епилог побринуо се Игор Видовић, џокер тренера Зорана Грујића, преваривши одбрану Руменчана, у надокнади, спаковао је лопту у мрежу за велики тријумф Словена.

Јак темпо на средини терена, осетио се, нарочито, у другом полувремену. Пре стреле Стефана Цвијића, из слободњака, није било већих прилика. Мајсторија офанзивног везисте преко зида са 25 метара донела је вођство гостима.

Румљани су играли по такту стрелца, вртео се око полукруга повезујући одбрану и напад, а са голом је спојио Брану Илића, који, искусно вара супарничке играче и увећава суфицит – 0:2. Само што су кренули са центра, домаћи су преполовили заостатак, Тришић шаље лопту пред Шегавца, бржи од чувара мреже био је Јањић и пребацује лопту преко линије – 1:2. Петнаестак минута пре краја неспоразум Шегавца и Симића, десног бека, могла је скупо да кошта госте, али опасност је у последњи час отклоњена. Играчи Словена су се свесно повукли, задовољни резултатом, а нову казну, за повратак на почетак, потписао је Миљан Иван, поклонивши се на центаршут са леве стране, који је упутио Ковачевић. Било је времена и за потпуни преокрет, подршка домаћима са трибина није изостала, али ипак, бодове из Руменке односи екипа из Руме, контру је у победу претворио Видовић, искрао се чуварима и одлучио меч – 2:3.

ФОТО: Радост гостију из Руме