Време читања: 3 минута

ОДЛУКА ПАЛА У ДРУГОМ ПОЛУВРЕМЕНУ

Видљив рукопис тренера Рајића

Недељни матине у Новом Саду, привукао је пажњу, па су, поред навијача Индекса и темеринске Слоге, били и бројни представници других клубова са војвођанског ”Југа”, искористивши прилику да на делу виде ривале у једном од наредних кола.

Индекс, под вођством тренера Ненада Рајића, игра одлично ове јесени, посебно ако се има у виду чињеница да је екипа селектирана у ходу, десет дана пред почетак првенства. ”Студенти” све мечеве, практично, играју у улози госта, јер због реконструкције травнате подлоге на Ђачком игралишту, континуирано мењају локацију домаћинства. Почели су на Сланој Бари, наставили у Футогу, док су Темеринце угостили на Клиси. Стадион Борца, члана Друге новосадске лиге, сређен под конац, представљао је већу инспирацију играчима Индекса, па су, упркос одличним одбранама Душана Војводића током првог полувремена, у наставку казнили комотну игру дефанзиваца Слоге.

Страхиња Илић је потврдио да је један од најбољих играча лиге. Можда и на врху пирамиде. Неодољива лакоћа баратања лоптом, указује да би могао да се опроба и на већој сцени. Знали су Темеринци да од њега прети највећа опасност, знали али недовољно учинили да га осујете у демонстрацији умећа. Окружен тројицом играча, снашао се у простору, однео лопту, потом био одлучнији и од штопера, па је излазак испред голмана послужио као увертира за неминовну потврду боље игре домаћина – 1:0. Као кула од карата, срушила се игра Слоге, чему је кумовао и излазак из игре везисте Стефана Бановића, због бола у задњој ложи. Поново је Страхиња Илић преузео главну улогу, сервирао лопту Марку Ренићу, заборављеном од чувара пред голом ривала, за дуплирање капитала. Трећи гол Индекса, као круна борбености и залагања, био је копродукција асистента Филипа Ивеље и стрелца Марка Ренића, кога је статива, неколико минута, раније спречила да упише хет-трик.

Рајићева чета је до максимума подигла самопоуздање пред дерби са лидером Хајдуком. Дивошани на папиру имају најбољи тим у лиги и три корака су испред. На обронцима Фрушке горе, ”студенти” полажу дипломски испит.

Са друге стране, фудбалери Слоге, очигледно су се уљуљкали после убедљиве победе над комшијама из Бачког Јарка. Неспорна чињеница је да су имали и кадровских проблема, нарочито у дефанзивној линији, где су недостајали повређени Дамјан Тодоровић, за кога је сезона завршена, и Филип Унгар. Темеринци су до примљеног гола играли добро, а после тога, нигде их није било на терену и очигледно је да је проблем у њиховим редовима – психолошке природе. Треба бити објективан и признати да их је пореметио и детаљ из 10. минута, када им није досуђен пенал, после контакта десног бека Николе Новевског и крилног нападача Милутина Милетића, без намере да се умањи вредност победе Индекса, чисте као суза.

Темеринци имају добар тим, процене указују да ће бити пласирани у горњем делу, али морају још да брусе победнички карактер, с обзиром да оскудевају у бодовима са стране. И никако не смеју да се опусте наредног викенда, када им на мегдан стиже Железничар из Инђије, тим способан да сваког победи.

М. Менићанин

ТРЕНЕРИ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

Са клупа Индекса и Слоге, дириговали су Ненад Рајић и Мирко Давидовић, обојица из Бачког Јарка. Време проведено у Младости им је додирна тачка, потом су се отиснули у тренерске воде.