Време читања: 2 минута

КАМЕНИЧАНИ НАПУСТИЛИ ТЕРЕН

ТСК – Фрушкогорац 3:1 (1:1), прекид у 75. минуту

Темерин – Гледалаца: 350. Судија: Спасоје Јуришић (Нови Сад) 6. Стрелци: Радичић у 22, Пуповац у 47. и Ергарац у 73. за ТСК, Балетић у 44. за Фрушкогорац. Жути картони: Стјепановић, Пашка, Марковић (ТСК), Крповић, Адамек, Туцаков (Фрушкогорац). Црвени картон: Радаковић (Фрушкогорац) у 75. минуту.

ТСК: Војводић 7, Марковић 7,5, Милош Ковачевић 7,5, Кнежевић 7,5, Радичић 8, Свитић 7,5, Татић 7, Пашка 8, Павлов 7 (од 57. Илија Ковачевић – ), Пуповац 8, Стјепановић 7 (од 65. Ергарац – ).

ФРУШКОГОРАЦ: Ранков 6,5, Владимир Сапунџић 6,5, Крповић 7, Перовић 7, Туцаков 7, Драгојловић 7,5, Петровић – (од 20. Пановић 6, од 68. Мијатовић -), Пекановић 6 (од 46. Никола Сапунџић 7), Адамек 7, Радаковић 7, Балетић 7,5.

Играч утакмице: Балаж Пашка

Неславно је завршено полуфинале у Темерину, гости из Сремске Каменице, незадовољни суђењем, напустили су терен. Иницијална каписла, био је детаљ из 73. минута, када су у дуелу били капитен домаћих Јово Пуповац и штопер гостију Бранислав Туцаков. Каменичани су сматрали да је старт на лопту био чист и да није било прекршаја, али Јуришић, који на овом мечу није показао ауторитет, мислио је другачије. Слободњак је, искоса са 25 метара, извео Балаж Пашка, док је Милош Ергарац, џокер тренера Михајла Козоморе, спретно реаговао на петерцу и затресао мрежу. Гости су након два минута расправе са судијом напустили терен, а пре одласка у свлачионицу поцрвенео је Срђан Радаковић.
Ништа није слутило на овакав завршетак. Почело је обазриво на обе стране, а прво узбуђење било је пред голом Темеринаца, када је Балетићу, у 18. минуту, после асистенције капитена Драгојловића, поништен гол, на интевенцију помоћника Миловановића. Два минута касније, Вукашин Татић је шутирао искоса, али голман Ранков је затворио угао.
У 22. минуту, корнер је извео Балаж Пашка, лопта је прелетела све играче у казненом простору Фрушкогорца и дошла до лукавог штопера Душка Радичића, чији је прецизан ударац главом донео радост црвено-белима. Могао је Павлов, десетак минута касније, да дуплира капитал, издржао је дуел са штопером, изашао искоса пред Ранкова, чији рефлекси су поново дошли до изражаја. Минут пре одласка на одмор, Адамек је послао лопту у простор, убацио се из другог плана Феђа Балетић и ефектно нациљао даљи угао – 1:1.
Само што је почело друго полувреме, Стеван Павлов је проиграо Јову Пуповца, лопта је погодила дефанзивца гостију, променила смер, затим се од стативе одбила преко линије. Пре прекида, Благоје Стјепановић је претрчао Пановића по десном крилу и послао лопту у казнени простор, где је, на другој стативи, Пуповац пожртвовано уклизао, али замало пропустио да упише још једну рецку.


ФОТО: Алекса Кнежевић (ТСК) са лоптом