Време читања: < 1 минут

КУП ФСГНС – 1/2Ф

Кабел – Борац (Ш) 1:1 (0:1)

Нови Сад – Стадион крај Штранда. Гледалац: 150. Судија: Дејан Кресић (Нови Сад). Стрелци: Брадун у 90. за Кабел, Влалукин у 25. за Борац. Жути картон: Кованушић (Борац).

КАБЕЛ: Зувић, Вукобратовић, Ивковић (од 66. Милинковић), Нијемчевић, Бенцке (од 74. Лазић), Лучић (од 78. Бардун), Грујић, Пантић, Гајић, Миланов, Поповић (од 66. Новаковић).

БОРАЦ: Стијеповић, Вукаљевић, Топић (од 69. Мирковић), Влалукин (од 69. Гргић), Црнојачки, Торбица, Мрђа, Јаковљевић, Кованушић, Ђурић (од 69. Крстевски), Радиновић (од 74. Стојановић).

Фудбалери Кабела изборили су пласман у финале и после три године играће, опет, за трофеј Купа града, Пехар су освојили 2019. победивши Бачку 1923 из Ђурђева – 2:1.

Борац је на паузу отишао са предношћу, мрежу је затресао Душан Влалукин (2004), позајмљени играч Новог Сада српсколигашу из Шајкаша.

Мучили су се домаћи у другом полувремену, имали неколико прилика, а погодак је стигао у последњем минуту регуларног дела, постигао га је Глигорије Бардун (2003), после корнера Слободана Новаковића, са леве стране. Искрао се чуварима и са друге стативе, ударцем са петерца, одвео свој тим на пенал рулет.

Успешнији су били црвено-црни са Штранда, искусни Новаковић потврдио је пролаз у финале. Претходно су погађали, редом: Гајић, Вукобратовић, Пантић и Нијемчевић (Кабел), са друге стране Гргић, Стојановић и Крстевски (Борац), док је у четвртој серији голман Кабела, Зувић прочитао намеру Филипа Илића.


ФОТО: Зувић (Кабел)