Време читања: < 1 минут

ТЕМЕРИНЦИ И ЈАРАЧАНИ У ОКРШАЈИМА СА СРЕМЦИМА

Оба клуба из темеринске општине, која се такмиче на војвођанском ”Југу”, овог викенда очекују тешки испити. На половини трке, Слога је освојила десет бодова, а Младост три мање и до краја јесење етапе имају простора да поправе утисак, ради пролећа без турбуленција.
Слога је драстично оштећена у прошлом колу. Нико не жели да умањи вредност заслужене победе Индекса (3:0), али Темеринце је психолошки дестабилизовао детаљ из 10. минута, када арбитар није санкционисао очигледан прекршај над Милутином Милетићем. Кадровски проблеми хронично муче црвено-беле, ни у двобоју са Железничарем, неће бити комплетни. Свесни су домета ривала из Инђије, осокољеног са две узастопне победе, и опасности која прети од голгетера Стевана Веселиновића. Нема сумње да је пред тимом тренера Мирка Давидовића тешка, али не и несавладива препрека.
Јарачани гостују у Новој Пазови, на терену ривала добро познатог још из српсколигашких дана. Покушаће да прекину низ од четири пораза и објективно нису без шанси, под условом да демонстрирају борбеност и залагање, који су их красили у победама са Шајкашем 1908 (4:1) и ердевичком Слогом (2:1). Позитиван епилог, улио би самопоуздање плаво-белима пред окршаје са захукталим Словеном и амбициозном Слободом. Често је голман Немања Ромић представљао нерешеву енигму за ривале и слао ветар у једра саиграчима, али и стрелци морају да поправе учинак, јер су током минулих 360 минута били прецизни само два пута.
М. Менићанин