Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ ЗА ДЕСЕТ МИНУТА РЕЖИРАЛИ ПРЕОКРЕТ У НОВОЈ ПАЗОВИ

Десет минута, било је довољно фудбалерима Младости из Бачког Јарка, да на гостовању у Новој Пазови избришу резултатски минус. Головима двоструког стрелца Предрага Марковића, режирали су преокрет у двобоју са Радничким, вративши се на победнички колосек, после четири узастопна пораза.
-Лепо је када се победи, одмах је присутна већа количина позитивне енергије. Није било пријатно у ситуацији оптерећеној са четири узастопна пораза, али погледали смо се у очи, означивши меч у Новој Пазови као прекретницу. Реакција играча била је одлична, кроз изражен вољни моменат, вратили смо се у жељени ритам – каже Саво Ковачевић, тренер Младости.
Стручни штаб је направио пар рокада. Једна од њих, изазвала је пуно позитивних реакција, јер је млади Лука Ратић (18), пружио одличну партију. Иста генерација је и Бојан Акик, већ се усталио на позицији штопера.
-Морали смо нешто да променимо, у циљу прекида негативне серије. Иако су Пазовчани повели, према развоју догађаја на терену, био сам убеђен да нећемо изгубити. Осећај ме није преварио, Предраг Марковић је два пута искористио простор остављен од чувара, погодивши мрежу за преокрет. Од 8. минута, били смо без повређеног Тихомира Зеца.
На Ливадицу долази Словен из Руме, предвођен тренером Зораном Грујићем, који је успео да тим из Борковачке долине покрене ка горњем делу табеле.
-Грујић ми је био тренер у Војводини, изузетно га ценим и поштујем. Од њега сам пуно научио и као играч, али и на предавањима за тренерску лиценцу. Потрошили смо кредит што се тиче домаћег терена, поразима од Ветерника и Хајдука. Изгубљене бодове је тешко надокндати на страни. Имамо кадровских проблема, али никад у томе нисам тражио алиби. Ко год да добије шансу очекујем да ће препознати важност тренутка и да ћемо уз подршку најбољих навијача у лиги оверити успех из прошлог кола – јасан је Саво Ковачевић, тренер Младости.
М. Менићанин

ОСТОЈИЋ: БИТНА ПОБЕДА

Владимир Остојић је изнео терет задатака у одбрамбеној линији, пожвртовано је улазио у сваки дуел са противничким нападачима и дао допринос слављу:
-Није нас поколебало вођство домаћина. Играли смо добро и било је битно само да покажемо концентрацију у завршници. Ово је битна победа и подстрек за даље.


ФОТО: Младост (БЈ)