Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНСКИ ТСК ЈЕДИНИ БЕЗ ПОРАЗА У ПРВОЈ НОВОСАДСКОЈ ЛИГИ

На половини јесење етапе у Првој новосадској лиги, темерински ТСК је најближи пратилац лидера ОФК Југовића, захваљујући учинку од шест победа и два ремија, уз гол-разлику 24:6. Темеринци су једини без пораза, минулог викенда, оправдали су улогу фаворита на гостовању Динаму (4:0), а дерби са Каћанима их очекује за два кола.
-Минулих сезона, били смо позиционирани при врху, али одавно нисмо имали веће покриће у борби за јесење ловорике. Пре почетка сезоне, није било притиска око пласмана, циљ је био да формирамо кадар способан да настави континуитет добрих резултата. Задовољство је веће, јер смо изборили пласман у финале Купа ФСГ Нови Сад, показаваши озбиљност на оба фронта – задовољан је Никола Лазић, председник клуба.
Борба за пехар заказана је 26. октобра, а последња препрека је српсколигаш Кабел.
-Упркос разлици у рангу такмичења и плејади младих играча пониклих у Војводини, који носе дрес Кабела, надамо се да можемо финални меч учинити неизвесним. Куп је специфично такмичење и фаворити се често оклизну, па потајно верујемо да можемо донети пехар у витрине. Био би то огроман замајац за даље изазове у првенству – сматра Никола Лазић.
На претходна три меча у првенству, црвено-бели су постигли чак 16 голова. Листу стрелаца предводи Стеван Павлов, са седам рецки у колони.
-Другарство је изнад свега. Лакше је функционисати у позитивној атмосфери. Клуб је стабилан, сваки договор је испоштован у минут и нема трзавица. Нисмо усамљени у амбицијама да се домогнемо војвођанског ”Југа” и биће занимљива трка до краја. Пре гостовања у Каћу, имамо меч са Петровардином, потребна нам је победа, као адекватна увертира за дерби – каже тренер Михајло Козомора.
Из чврсте одбране, проистиче ветар самопоуздања. На бековским позицијама су Петар Марковић (20) и Милош Ковачевић (18), док у улози штопера минутажу деле Душко Радичић (22), Немања Бјелановић (19) и Алекса Кнежевић (21). У случају потребе, спреман је да ускочи и најискуснији Тамаш Варга (41), који је целу каријеру провео у клубу.
-Ово је лепа прича. Имамо инфраструктуру за српсколигашки оквир. Драго ми је да учинак на терену није у раскораку са амбицијама. Догурали смо и до финала Купа ФСГ Нови Сад, прихватили смо га као задовољство, а не обавезу и то нас је довело надомак циља. Играчи имају прилику да направе подвиг вредан поштовања, верујем да неће разочарати навијаче, који нас прате у великом броју – рекао је Михајло Козомора.
М. Менићанин