Време читања: 2 минута

ОФК ЈУГОВИЋ СА ВРХА ГЛЕДА РИВАЛЕ ПОСЛЕ ОСАМ КОЛА У ПРВОЈ НОВОСАДСКОЈ ЛИГИ

Каћани нису посустали после, чини се незаслуженог, пораза у сусрету са Црвеном звездом (1:0) на стадиону крај Најлон пијаце, узимајући у обзир све виђено тог суботњег поподнева на Видовданском насељу. Брзо су се вратили на победничку трасу, савладавши, минимално, екипу Татре из Кисача. Велике заслуге за целокупан учинак, од седам тријумфа и само једним неуспехом, припадају искусном стручњаку Милану Трнинићу.

– Резултати су изненађење за све, обзиром на резултате од прошле сезоне. Међутим, ово је плод једне добре радне атмосфере у клубу почев од људи који га воде, играча и струке који су, фудбалски, поставили клуб на место које му и припада,а то је да се о њему прича са поштовањем и уважавањем дугогодишње традиције од 110 година постојања на овим фудбалским просторима 1912 – 2022.

Тим Милана Трнинића жели да настави са добрим играма и резултатима, а већ у суботу, очекује их најтежи испит, гостовање врло амбициозним Буковчанима.

– Наша следећа утакмица je у Буковцу, са екипом која се показала као неугодан домаћин за све са којима су играли на свом терену, који је “мањих” димензија и представља проблем ривалима да се на њега адаптирају. Без обзира на то, изузетно ценим екипу домаћина која игра чврсто и на прву лопту, а печат томе им даје и њихов тренер-играч Марко Томљановић, који је у једном периоду био играч нашег клуба и оставио изузетан утисак. Тренирао сам га и знам о каквом играчу је реч – вели кормилар Југовића.

Видљиво, лидер трке је у окрњеном саставу морао у претходне битке, а исти случај биће и за девету рунду.

– Ући ћемо у ову утакмицу као и у све до сада, чврсто и одлучно да покажемо да нисмо случајно на првом месту после 8 одиграних утакмица. Већ пар мечева не играмо комплетни, али ће играчи са којима располажем дати све од себе, да надоместимо изостанак повређених.

Искусни стратег искористио је прилику да позове све љубитеље фудбала да присуствују двобоју у Буковцу.

– Позивам све љубитеље фудбала да у суботу дођу и погледају утакмицу која обећава да у тактичком,физичком и сваком другом смислу оправда епитет дербија овога кола – истакао је Милан Трнинић.

Меч у Буковцу, између домаћег Фрушкогорског партизана и гостујуће екипе ОФК Југовић, на програму је у суботу од 15.30 часова.


ФОТО: ОФК Југовић